Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanın sıra çok sayıda vatandaşın katılımı ile hizmete açılan, Ergan Dağı Kayak Merkezi en uzun pisti, en uzun mevsimiyle Türkiye’nin dikkat çeken kayak merkezlerinden bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.  
            Düzenlenen açılış programında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun kayak merkezinin açılışını kızağa binerek yaptılar.
Açılış hakkında bir konuşma yapan Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun açıklamasında: “ Ergan Dağımız 4 yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya geldi. Bu 4 yıl içinde Erzincan’da görev yapan ve burada emeği olan valilerimize ve 8 ay önce Erzincan’da göreve başlayan Valimiz Abdurrahman Akdemir’e çok teşekkür ediyorum. Gelen Valilerimiz Ergan Dağını buranın en önemli projesi olarak gördüler ve bu aşamaya gelmesinde büyük emek harcadılar ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise konuşmasında: “ Şuan Ergan Dağı Doğa ve kış sporları merkezindeyiz. Burası geçmişte hayalleri kurulan ve Erzincan için önemsenen, Erzincan için gelişimine, kalkınmasına özellikle turizm merkezi olma noktasında önemli başlıklarından birisi olarak benimsendi ve bu aşamaya kadar geldi. Ama görüyoruz ki burada daha Erzincan’ın kendisine koymuş olduğu hedefe ulaşmak üzere yapılması gereken işleri var. İnanıyorum ki kurumsal dayanışmalarla ve özellikle Sayın Valimin konuyu öncelikli hale getirmesi ile birlikte, üniversitemizin, beraberinde Erzincan İl Özel İdaremizin ve Belediyemizin ve Yaylabaşı belediyesinin tüm Erzincan’da ki kurumların dayanışmasıyla burası Erzincan’ın, bölgenin ve Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olacak. Geçtiğimiz günlerde özel bir sektör tarafından işletmeciliği başlatıldı. Ben özel sektör temsilcisinin de bu teşebbüsünden dolayı teşekkür ediyorum ve hayırlı uğurlu bir sezon geçirmesini diliyorum” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abddurahman Akdemir ise: “ Yaklaşık bir aydır Ergan Dağını kayak severlerin hizmetine sunmak için yoğun bir çaba yürüttük tek eksiğimiz sizlerde gördünüz karın olmayışıydı. Ama bütün buna rağmen bugün burada Ergan Dağımızın açılışını gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki sene suni kar tesisini de hizmete sokarak, yine Aralık ayının ortalarında burayı turizm sever ve kayak severlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Gerçekten Ergan Dağı kayak merkezinde çok kişinin büyük emekleri var. Burada 55 Milyon TL’nin üstünde çok ciddi bir yatırım var. En uzun pisti, en uzun mevsimiyle Türkiye’nin dikkat çeken kayak merkezlerinden bir tanesi aynı zamanda Erzincan’ımızın tanıtım yüzü Ergan Doğa Sporları ve Kış Merkezi çok şey yapılmış ama önümüzdeki senelerde çok şeyler yapmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Günü birlik tesislerimiz, konaklama tesislerimiz ile bütün bunları bir arada düşündüğümüzde önümüzde ki yıllarda Ergan Türkiye’de bozulmamış doğal yapısı ile dikkat çeken kayak merkezlerinden birisi haline geleceği konusunda hiçbir şüphemiz yok ben tekrar bugün bu tesisimizi hizmete açan özel sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah başarılı bir çalışma ile başarılı hizmetle, önümüzdeki günlerde kayak severlerimizin sık sık geleceği bir tesis olacaktır. Bu vesile ile Ergan Dağı Kayak Merkezimizin Erzincan’ımıza ve turizm severlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Ergan Dağı Kayak Merkezinin açılışını kızaklara binerek yaptılar.  
Editör: Doğu Gazetesi