Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde bugüne kadar yapılan çalışmalar, tanıtım faaliyetleri ile Valiliğimiz ev sahipliğinde 22–24 Şubat 2013 tarihinde Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde yapılacak olan Ergan Uluslarası Dağ Kayağı Yarışması ile ilgili hazırlık ve değerlendirme toplantısı Vali Selman Yenigün başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan geniş katılımlı toplantıya Belediye Başkan Vekili M. Cavit Şireci, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi ve Mehmet Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, ilgili daire müdürleri, ilgili sivil toplum temsilcileri ve yerel organizasyon komitesi üyeleri katıldı.
Vali yaptığı konuşmada “22–24 Şubat 2013 tarihinde Türkiye’de ilk defa yapılacak olan dağ kayağı alanında uluslararası yarışma gerçekleştirmiş olacağız. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi ile ilgili orada yapılan tesisler ve bundan sonra neler yapılabilir bu konuda görüş alışverişinde bulunacağız. Yarışma ile ilgili hazırlıkları gözden geçireceğiz. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nin yönetimi ve tesislerini ele alacağız. Yapılabilecek olan hususları gözden geçirirken Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi için yapılabilecek çalışmaları ve önümüzdeki yıl ve müteakip yıllarda da ne tür projeler ilave edilebileceğini değerlendireceğiz. Bu toplantımızın ve organizasyonun ilimize ve görev alacak kurumlarımıza yararlı neticeler almasını dilerim.” dedi. Ergan Uluslarası Dağ Kayağı Yarışması ile ilgili organizasyonun fikir aşamasından uygulama aşamasına kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda yarışma hazırlıkları ve tanıtım ile ilgili konular ele alındı. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi ve Erzincan’ın uluslar arası düzeyde tanıtımı için oluşturulan ve yapımı son aşamaya gelen  internet sitesi (
ve ) hakkında bilgi verildi. Dünya Kupası ve Dünya Şampiyonalarında dereceye giren sporcularla bağlantılar kurularak yarışmaya davet edildikleri, dağ kayağı alanında gazetecilik yapan gazetecilerle görüşülerek internet ortamında ve sosyal medyada tanıtım yapılması için destek istendiği, organizasyonun yarışma parkuruna ilişkin bütün teknik bilgiler ve muhtemel rota yükseltilerin belirlenerek, elektronik ortama aktarıldığı belirtildi. Yerel organizasyon komitesi tarafından, İSMF aracılığıyla organizasyona katılacak görevliler ve yurtdışı sporcuların ülkemize gelişi sırasında ortaya çıkabilecek ulaşım ve konaklama sorunları ile ilgili bütün işlemlerin çözümlenmeye çalışıldığı ve internet ortamında bütün bilgi akışlarının günlük olarak takip edildiği söylendi. 
Editör: Doğu Gazetesi