Bakanların ziyaretleri ve düzenlenecek etkinlikler ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’ın tanıtımı için büyük öneme sahip olan projenin hayat bulacağını ifade etti.
Başsoy açıklamasında, 25 yıl önce başlayan Ergan Dağı Kayak Merkezi rüyasını büyük bir organizasyonla gerçekleştireceklerini ifade ederek; “ Erzincanlı hemşerilerimizle birlikte ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşayacağız. 25 yıl önce başlayan Ergan Dağı rüyası, hayalleri zaman içerisinde yavaş yavaş kimi günler para ve finansal konular gündeme getiriliyordu, kimi günler farklı konular gündeme getiriliyordu, her gelen vali, her gelen hükümetler bu projenin gerçekleşmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Tabi ki burada önemli olan bir şeyi hayal etmek değil, bir şeyi düşünmek değil önemli olan bir projeyi düşünüp, hayal edip, o projeleri hayata geçirebilmektir. Biz bunu Erzincan’da yaptık. 10 yıl içerisinde Türkiye’de ki bütün yatırımlarda olduğu gibi Erzincan’da da birçok yatırımın temel atma tarihi veriliyor ve 1-2 yıl içerisinde projelerin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.
Ergan Dağı Projesi ve serüvenin çok uzun sürdüğünün altını çizen AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy; “Projeyi tamamlamak, Erzincanlılar’a kazandırmak, torunlarımıza ve nesillerimize hediye etmek bizlere nasip oldu. Bu günkü iktidara, bakanlara, başbakanımıza ve bu projede çalışanlar herkese nasip oldu. Çok sevindirici durum... Projenin hayata geçirilmesi aynı zamanda Erzincan’ın tanıtılması açısından uluslar arası düzeyde ciddi manada Erzincan’ı tanıtacak olmasından önemli bir projedir. 50 milyon TL’ye mal olmuş bir proje. Bu projede birçok insanın emeği vardır. Bunların hiç birini inkar edemeyiz. En başta rahmetli Recep Yazıcıoğlu gelmektedir. Bu projede en büyük emek Sayın Başbakanımızındır. Biz Erzincan halkı olarak, teşkilatlarımız olarak kendilerine teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, Erzincan Milletvekili olduktan sonra 4 yıl içerisinde bir çok projeye imza attı ve kısa sürede bitirilmesi içinde her türlü fedakarlığı yaparak, Erzincanlılara bu yatırımları ve tesisleri hediye etmiştir” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi