Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen açıklamada Vali Yenigün, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde 25 yıldan bugüne kadar kat ettiği mesafe, yapılan çalışmalar, tesisler ve organizasyon hakkında bilgiler verdi. Vali Yenigün, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nde 22–24 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması ile ilgi olarak şunları söyledi: “Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi ülkemizde bu branşta ilk kez 22–24 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına ev sahipliği yapacaktır. Ülkemizde doğa sporları ve kış turizmi alanında önemli bir yere sahip olacak Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi uzun yıllar süren çalışmalar sonrasında artık hizmet verecek hale gelmiştir. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nin yapım çalışmaları yanında tanıtım faaliyetleri de özel önem arz ediyordu. Bu kapsamda yapılan tanıtım faaliyeti ve çalışmaları ile birlikte Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi’nin gerek ülkemizde, gerekse uluslararası alanda tanıtımının yapılması amacıyla Valiliğimiz ve Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında imzalanan protokol ile ilimizde düzenlenen Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması ülkemizde dağ kayağı branşındaki ilk uluslararası yarışma olma özelliğine sahiptir. Burada tesislerin yapımında ve yarışmanın organizasyonunda bizlere büyük destek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, mali yönden desteklerini esirgemeyen ve uluslararası yarışmada destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, bu tesislerin yapımında,  hem bilgilendirme yapan hem de ödenek göndermek suretiyle destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Abdurrahman Arıcı’ın teşrifleri ile gerçekleştirilecek Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması’na 8 farklı ülkeden 20 yabancı ve 43 yerli sporcu katılmaktadır. Devam etmekte olan kayıtlar nedeniyle sporcu sayısının teknik toplantı öncesine kadar artması beklenmektedir.
Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması, iniş ve çıkıştan ibaret 15 km uzunlukta bir parkurda düzenlenecektir. Yarışma suni fok derilerinin kayakların altına yerleştirilmesi ile yapılan 1700 metrelik yükselti farkı mesafesini içeren bir dağ tırmanışı ile dağın zirvesinden itibaren kayakla yapılacak inişten oluşuyor. Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonundan gelen üç temsilci ve bir teknik denetçi tarafından izlenecektir.
Bu merkez, gerek bu özellikleri gerekse düzenlenecek yarışma ile ilimizin ve kayak merkezimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.
Vali Yenigün, tüm halkımızı ve kayak severleri organizasyona davet ettiği konuşmasının devamında: “Ülkemizin ve ilimizin gelecekteki bu ve buna benzer yarışmalara ev sahipliği yapabilmesi açısından büyük önem taşıyan ve Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyonumuzun başarılı ve kazasız bir şekilde gerçekleştirilmesi en büyük dileğimizdir.  Tüm halkımızı ve tüm kayak severleri dünyada en keyifli kayağın yapıldığı Ergan Dağı’nda Sayın Bakanlarımızın katılımlarıyla 23 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 10.00 da gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına davet ediyoruz.” dedi.Vali Yenigün’ün ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır: “Yarışmayı izlemek isteyen hemşehrilerimiz için tören alanında oluşacak sıkıntıları önlemek amacıyla Erzincan Belediyesi Başkanlığınca şehir merkezinden toplu taşıma araçları tahsisi ediyoruz dedi.Türkiye Dağcılık Federasyonu Alaattin Karaca da yaptığı konuşmada yarışmanın Erzincan’da yapılmasında gösterilen çaba ve yapılan çalışmalar için Vali Yenigün’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek, yarışmanın başarılı bir şekilde tamamlanması dileklerinde bulundu. 
Editör: Doğu Gazetesi