Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği, (ERSİAD) yeni sezon konferanslarını başlattı. ERSİAD yeni sezon konferanslarına Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’la start verdi. ERSİAD Ekonomi Komisyonu Başkanı Mustafa Kaçmaz tarafından Erzincan Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, yeni sezon konferanslar serisine Kızılay genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’la başladıklarını söyledi. Konuşmasında ERSİAD üyelerine sitemde de bulunan Başkan Sezgin, “bu tür konferansları üyelerimiz bilgilendirmek amacıyla düzenliyoruz. Fakat üyelerimizin rağbet göstermemesi bizleri üzüyor” dedi. Kızılay’ın önemine dikkat çeken Başkan Gülbey Sezgin, Kızılay’ın dünya genelindeki yardım kuruluşları arasında ilk sıralarda olduğunu da ifade etti.
 Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca’da konuşmasında, ERSİAD yöneticilerini tebrik ederek, konferanslar serisinin üyeleri bilgilendirmede önemli rol oynadığını söyledi. Başkan Ağca,  EKEV çalışmaları hakkında çeşitli bilgilerde verdi.  ‘Türk Kızılay’ının sosyal hayatımızdaki yeri ve Erzincan ilişkileri’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay’ın faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.  Türk halkının Kızılay’a güveninin yaptığı bağışlarla anlaşıldığını belirten Akar,  Kızılay’ın gönüllü bir teşkilat olduğunu ve kendisinin de gönüllü olarak kurumda genel başkanlık yaptığını ve hiçbir ücret almadığını ifade etti.  Kızılay’ın asıl adının ‘Türkiye Kızılay Derneği’ olduğunu söyleyen Başkan Akar, yaralı askerleri tedavi etmek amacıyla kurulan Kızılay’ın bugün geldiği noktada, insanlar arasında ayrım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanına yardımda bulunduklarının altını çizdi. Kızılay’ın Erzincan’da yürüttüğü çalışmalar hakkından çeşitli bilgilerde veren Başkan Ahmet Lütfi Akar, “Erzincan’a bin metrekare alana sahip lojistik bir depo yaptık. Bunun yanında birde çadır üretim merkezi kurduk ve buranın kapasitesini ileriki dönemlerde artıracağız. ‘Ekşisu akıyordu Erzincanlılar bakıyordu’ artık ekşisu boşa akmayacak. Kuracağımız tesisi bir yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sokacağız. Bu fabrikanın Erzincan ekonomisine büyük katkısı olacak” dedi.
 Erzincan Dörtyol da bulunan Kızılay İş Merkezi binasını yeniden yapmak için girişimde bulunduklarına dikkat çeken Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “mevcut binayı yıkarak daha modern ve Erzincan’a yakışır bir bina yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.Konferansın sonunda, Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Ekev Başkanı Sadık Ağca ve ERSİAD Ekonomi Komisyonu Başkanı Mustafa Kaçmaz birlikte bir teşekkür plaketi verdiler.
 Konferansa, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV Başkanı Sadık Ağca, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Şefik Akyıldırım, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, Refahiye Dernek Başkanı Mahmut Kumbar, ERSİAD üyeleri ve davetliler katıldı.
Editör: Doğu Gazetesi