Valiliğimiz ile eğitim-öğretime yaptığı yardımlarla tanınan Erzincanlı hayırsever iş adamı Celal Toraman arasında ilimize yapılacak olan 16 derslik okul binası ve 200 öğrencilik pansiyon binası yapımı için Ağustos ayında imzalanan protokol sonucunda, bugün “Gül ve Celal Toraman Tarım Meslek Lisesi” nin temel atma töreni düzenlendi.
 
Düzenlenen törene Valimiz Sayın Selman Yenigün, Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Erzincanlı iş adamı Celal Toraman, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törenlerde konuşan hayırsever iş adamı Celal Toraman, okulun bir an evvel yapılarak öğrencilerin eğitimine sunulmasını arzu ettiğini söyledi. Son olarak kürsüye gelen Vali Selman Yenigün, eğitim alanında ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın, hiçbir zaman yeterli olamayacağını belirterek;  eğitim alanında 2012 yılında yapılan ve 2013 yılında yapılması planlanan yatırımların yaklaşık 44 Milyon TL olduğunu ifade etti.
 
Vali konuşmasında; “Her şeyin başı eğitimdir. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. İnsan eğer eğitilirse her şeyi yapmaya muktedirdir. Dolayısıyla biz eğitim alanında ne kadar yatırım yapsak, ne kadar da ileri gitsek de yeterli diyemeyiz. Sürekli seviyeyi daha da ileriye götüreceğiz. Teknolojiyi, bilgiyi, eğitimi, kapasiteyi, kaliteyi artıracağız. Hepimizin başlıca görevi budur. Eğer biz insanımıza daha uygun mekânlar, nitelikli öğretim elemanları ve malzemeler temin ediyorsak daha iyi bir eğitim elde etmiş olacağız. Ülkemizin geleceği olan gençleri daha iyi hazırlamış olacağız. İlimizde 258 okulda eğitim öğretim veriyoruz. 2574 öğretmenimiz var, 42 bin öğrencimiz var. 2012 yılında 3 anaokulu 4 ilköğretim okulu 1 spor salonu ve 1 öğrenci yurdu yapılmıştır. Bunun mali bedeli 16 milyon 804 bin TL’dir. Bu miktara ilaveten önümüzdeki yıl devam eden projeler var. Bunlarda Refahiye’de Anadolu Öğretmen Lisesi, yurdu ve lojmanları, 200 kişilik Anadolu Lisesi yurdu, Tercan ve İliç ilçelerimizde Anadolu Liseleri, merkezde 2 Anaokulu ve 300 öğrencilik yurt. Bunun da toplamı 26 milyon 726 bin TL. Hayırsever işadamımız Celal Toraman’ın yaptıracağı Tarım Meslek Lisesi de bu yatırımlara bir örnektir. Şu an Tarım Meslek Lisesi olarak kullanılan bina yıllarca kullanılmış, eskimeye yüz tutmuş bir binadır. Binaları artık mutlaka yenilenmesi gereken bir lisedir. Hemşerimiz Celal Toraman beyefendi 5 milyon TL’lik katkı ile temelini atacağımız 16 derslikli Tarım Meslek Lisesinin eğitim-öğretim binasını ve 200 kişilik yurt binasını yapmayı taahhüt etmiştir. Ağustos ayında, Valiliğimizde bunun protokolünü yaptık. Bugün ise hep beraber temelini atacağız” dedi.
 
Vali Selman Yenigün konuşmasının ardından Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, iş adamı Celal Toraman ile birlikte butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler. Tören yapılan ikramlarla son buldu.
Editör: Doğu Gazetesi