Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)’nun 2012-2013 öğretim yılı açılış töreni, Vali Selman Yenigün’ün katılımıyla gerçekleşti. Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Habip Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, kurum müdürleri, emniyet teşkilatı mensupları, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

2012-2013 öğretim yılı açılış töreninden önce konferans salonu önünde okul öğrencileri tarafından hazırlanan hat sanatından yapılmış tabloları inceleyen Vali Selman Yenigün’e PMYO Müdür Vekili Habip Yılmaz tarafından tablo hediye edildi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törenlerde konuşan Vali Selman Yenigün, yüzyılı aşkın süredir halkımıza hizmet eden, halkın huzurunu, asayişini, can ve mal güvenliğini sağlamak için var gücüyle emniyet teşkilatının bundan sonrada aynı anlayış ve özveriyle çalışacağına inancının tam olduğunu ifade etti. Vali konuşmasında; “Devlet olarak adlandırdığımız ve güçlü olan mekanizmanın çok sayıda görevleri ve fonksiyonları vardır. Bunların içerisinde en önemli olan o devlet bünyesinde yaşayan milletin huzur, asayiş ve güvenliğinin sağlanmasıdır. Devletlerin birincil görevi budur. Dolayısıyla emniyet, zabıta, kolluk gücü gibi teşkilatlar kurulmuştur. Engin devlet deneyimi olan nice devletler kurmuş olan milletimizin de kendi bünyesinde oluşturmuş olduğu ve asrı aşan bir süre de hizmet üreten emniyet teşkilatımızda bu prensip ışığında milletine hizmet etmek, huzurunu, asayişini, can ve mal güvenliğini sağlamak için var gücüyle yüzyılı aşkın bir süredir hizmetini en üst seviyede sürdürmektedir. Bundan sonra da yine aynı azim, aşk ve inançla milletinin hizmetine devam edeceğine inancımız sonsuzdur. Tabi ki bütün bunları, bu asil, insani ve çok önemli görevi yapabilmesi için de üstün nitelikli, üstün donanımlı bir seviyede bulunması ve her an görevi en iyi seviyede yapacak durumda olması gerekir. Bunun en başta gelen şartı iyi bir eğitimdir. İyi bir eğitim iyi bir bilgi ile donatılmış bir emniyet görevlisi görevini en iyi şekilde yapacaktır. Ancak bu hizmete öncelikle aday olmak için tabi ki ilk ve en önemli aranan şartlardan biri bu işi sevmektir. Özellikle ifade etmek isterim ki, öğrencileri kutluyorum. Böylesine önemli, halkının hizmetinde en üst sırada yer alan böyle bir hizmete talip olmalarından ötürü kendilerini kutluyorum. İnanıyorum ki onlar bu işi, bu hizmeti sevgi ve inançla yerine getireceklerdir. “ dedi. 

Vali Selman Yenigün konuşmasının, 2011-2012 öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan İsmail Ayhan’ı tebrik ederek kendisine hediye verdi ve dereceye giren diğer öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Tören Vali Selman Yenigün’ün Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik’e ise plaket vermesinin ardından sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi