Çeşitli ülkelerden gelen sporcular, 2013'teki Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'na ülkeleri adına katılmaya hak kazanmak için, Erzincan'daki Keşiş Dağları'nda düzenlenen elemelerde ter döktü. Keşiş Dağları'nın 2 bin rakımlı Çakırman mevkisindeki elemelere, Rusya'dan 60 ve İran'dan 15 sporcu katıldı. Rus ve İranlı sporcular, 2013'te yapılacak Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nda ülkelerini temsil etmeye hak kazanmak için mücadele etti. Organizasyona, Japonya'dan 3, Fransa'dan 4, Azerbaycan'dan 2 ve Türkiye'den 16 sporcu da katıldı.
Hafta sonuna kadar devam edecek yarışmalarda, sporcular her gün belirlenen noktalara uçuş yaparak puan topluyor. Sporcuların son uçuşlarının startını Valimiz Sayın Selman Yenigün verdi.
 Erzincan’da böylesi önemli bir şampiyonanın yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Vali Selman Yenigün, gelecek yıl Erzincan’da Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının yapılacağını hatırlatarak, “Her yıl yapılmakta olan yamaç paraşütü yarışmalarından bir tanesi daha ilimizde gerçekleşiyor. Rusya Federasyonunun Türkiye’de ki yamaç paraşütü yetkilileri ile birlikte organize etmiş olduğu uluslar arası yamaç paraşütü yarışması 22 Eylül’de başladı. Bugünkü yarışmalara biz start vermiş olduk. Bu yarışmalara Rusya, İran ve Japonya katılıyor. Türkiye’den sporcularımız var. İlimiz gerek coğrafi yapısıyla gerekse doğal güzellikleriyle yamaç paraşütü, rafting, base jump gibi hemen hemen her yerde yapılamayan nitelikteki bir takım sporların yapılabileceği çok uygun koşullara sahip coğrafyaya sahiptir. Bu coğrafya sayesinde mevcut görevli arkadaşlarımızın yakın ilgisi, Valiliğimizin, il belediyemizin yakın ilgileri sayesinde de bu nitelikli ve hakikaten her yerde yapılamayan spor türlerini ilimizde her geçen gün daha da gelişerek yapıldığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.  Nitekim bu kapsamda önümüzdeki yıl 1 Eylül’de Dünya Paraşüt Şampiyonası ilimizde yapılacaktır. Esence dağlarının üzerindeki pistlerden atlayışlar yapılmak sureti ile önümüzdeki yıl dünya şampiyonası burada yapılmış olacak. Tabi ki dünyaca tanınmış ve beğenilen bir spor aktivitesinin ilimizde yapılacak olması bizim için son derece önem taşıyor. Erzincan’ımızın tanınması, ülkemizin tanınması açısından son derece yararlı olacaktır. Bu anlamda bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımızı candan kutluyoruz. Bu noktada İl Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Yamaç Paraşütü alanında aktif görev yapan federasyonumuz bu konuda bizim takdirimizi kazanmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu tür yarışmalar daha da çeşitlenerek devam edecektir. Dağ ve kayak spor alanlarında son derece önemli ve son derece üstün bir özelliğe sahip Ergan dağımız var. Buradaki, kayak, spor, ulaşım ve günü birlik tesislerimiz bu yıl sonuna tamamlanacak ve 2012–2013 kış sezonunda Ergan dağı kayak tesisleri hizmete girecektir. Dolayısıyla Erzincan, kayak tesisleriyle, dağ sporlarıyla, rafting, base jump ve yamaç paraşütü ile çok sayıda spor türlerinin yapıla geldiği ve artık her noktada turizme açılan bir konuma geliyor. Bundan son derece büyük bir mutluluk duyuyoruz.” Şeklinde konuştu. Ortalama 80 ila 120 kilometrelik bir mesafede uçuş yapan sporcular, belirlenen her uçuş noktasında puan toplayarak dereceye girmeye çalışıyor. Topladıkları puanlar ile bayanlarda ilk üç dereceye ve erkeklerde ise ilk 5 dereceye giren sporcular, 2013 yılında Erzincan’da yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına ülkeleri adına katılmaya hak kazanmış olacak.
Editör: Doğu Gazetesi