Çok başarılı olan hayatını çok daha iyi yaşayacaktır” diye konuştu. Erzincan Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı düzenlenen törenle başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı tören Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde yapıldı. 6 yıl içerisinde 8 fakülte, 5 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 7 araştırma merkezine sahip olan ve 16 bine yakın öğrencisi ile kısa sürede büyük gelişme kaydeden Erzincan Üniversitesi’nin akademik yılı açılış törenine Vali Selman Yenigün, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğretim elemanları ve görevlileri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerden oluşan orkestra ve korosunun müzik dinletisinin ardından törenin açılış konuşmasını Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, yaparak, Erzincan Üniversitesi’nin “Anadolu’da bir dünya üniversitesi” öz ülküsü ile yola çıkmış, bir akademik kurum olarak eğitim etkinliğini, yükselen çağdaş eğitim değerlerine göre düzenlerken, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile geleceğin nitelikli neslini yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti.
Ardından Vali Selman Yenigün bir konuşma yaparak, üniversitenin gelişiminde emeği olanlara teşekkür ederek; “Şehirlerin tüm yönleriyle gelişmesinde üniversitelerin önemli bir rolü var. Üniversite camiasına yeni akademik yılında başarılar diliyorum” dedi.
Törende son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar. Türkiye’de 168 tane üniversite olduğunu hatırlatarak; Üniversite lisans diploması almak artık kolaylaştı. Artık lisansüstü eğitim almakta kolaylaştı, Şimdi kolunda altın bilezik olan on parmağında on marifet olan, becerisi olan, iki tane lisan bilen, teknolojiyi iyi okuyan, bilimi, projeyi iyi okuyan yetişmiş insanlara ihtiyacımız var, yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Kendi mesleklerinde iki adım daha öne geçenler çok daha başarılı olacak. Bunu sizler başaracaksınız. Bu üniversite genç bir üniversite, güzel bir üniversite, güzel bir kampus, ismi de “Anadolu’da bir dünya üniversitesi” sloganı ile 800 bin metrekare üzerinde 8 tane fakültesi, 16 bine yakın öğrencisi var. Öğretim kadrosu ile güzel bir konumda. Erzincan güzel bir yer” dedi.
Bakan Bayraktar konuşmasında ayrıca üniversitelerde vatan eksenli olma özelliğinin yakalanması gerektiğinin altını çizerek; “Bunlar üniversitelerin özellikleri, üniversite sadece lisans, lisansüstü, doktora eğitimi veya bilim adamı yetiştirmezler, aynı zamanda o ülkenin aydınlarını yetiştirirler. O ülkenin kenetlenmesini sağlarlar. Bizim nüfus cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı adı altına vatan eksenli millet eksenli ve beraber kaynaşan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında, farklılıklarımızı zenginlik olarak birleştirerek, büyük Türkiye’yi beraber kuracağız. Bu Erzincan için çok önemli, Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor. Kim ne derse desin bugün dünya Türkiye’ye gıpta ediyor. Dünya da bir çok sıkıntı varken, ekonomik sıkıntılar varken, Arap Baharı varken, Türkiye çok zor bir coğrafya da, ateş çemberinin ortasında olan bir ülke olarak istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürüyor, gelişmesini sürdürüyor. Pırıl, Pırıl gençlerimiz var. Ümidimiz sizlersiniz, gençlik bir ganimettir, gençlik bir servettir. Bu ganimeti bu serveti gençliğinizden, eğlencenizden, yaşamanızdan fedakarlık etmeden, çok iyi kullanmanız lazım. Gençlerimizin esas önemi başarılı olmaktır. Çalışmaktır, çalışmaktır, çalışmaktır. Çok çalışan çok eğlenecek. Çok başarılı olan hayatını çok daha iyi yaşayacaktır” diye konuştu.
Açılış töreni konuşmaların ardından sona erdi. Bakan Bayraktar daha sonra karayolu ile Bayburt’a hareket etti.
Editör: Doğu Gazetesi