Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘Engellilere Engel Yok’ projesi yapan Erzincan Belediyesi, 80 bin TL bütçe ile Engelliler Haftası’nda hayata geçirdi. Bir minibüs alan ve minibüsün arka kısmına tekerlekli sandalye yerleştirme asansörü yaptıran belediye, engellileri evlerinden alarak, günlük yaşamdaki işlerini kolaylıkla yapmalarını sağlıyor.
Erzincan merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı beldesinde yaşayan 27 yaşındaki yürüme engelli Selçuk Metin, ‘Engellilere Engel Yok’ projesinden istifade ediyor. Selçuk Metin, şehir merkezinde bir işi olduğu zaman Erzincan Belediyesini arayarak, bu araçtan faydalanmak istediğini belirtiyor. Belediye ile yaptığı görüşmeler neticesinde evinden alınan Selçuk Metin, kültür merkezinde engelliler için düzenlenen programa katıldı.
Erzincan Belediyesi'ne yaptığı proje sebebiyle teşekkür eden ve diğer şehirlerde de bu tarz çalışmaların olmasını isteyen Selçuk Metin, “Erzincan Belediyesi'nin engelli vatandaşların ihtiyacını gidermesi için yapmış olduğu çalışmadan dolmayı teşekkür ederiz. Engelli vatandaşlarımız merkeze gidebilecekleri yerlere bu araçla gidebilecektir. Bu aracı benim gibi engellilere tahsis etti. Bu çalışma çok güzel oldu. Bu araçla artık engelli vatandaşlarımız gidecektir. Özel tertibat sayesinde tekerlekli sandalye araca bindiriliyor ve istediğimiz yere götürüyorlar” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Sosyal Destek Programlarından Kalkınma Bakanlığımızın açmış olduğu fasıllardan birinden yararlanmak üzere bir proje geliştirdik ve ‘Engellilere Engel Yok’ adı altında iddialı bir söylemle birlikte bu projemizi hayata geçirmek üzere, gerekli olan donatılardan ve donanımlardan birisini hizmete sunmuş durumdayız. Bu hizmet aracı içerisine donatılmış olan asansörle birlikte kendi ihtiyacını ulaşım noktasında göremeyen engelli kardeşlerimizi, bulundukları nokta neresi olursa olsun, ister köy, ister belde, ister şehir merkezi 153 üzerinde veya diğer iletişim alanlarından bize yapacağı başvuruya istinaden her hangi bir yere ulaşmak istiyorsa, bu yer hastanede olsa, bir bankada olsa, sosyal bir etkinliğe katılım noktasında bir ulaşım talebi de olsa, bunu değerlendirmek suretiyle, program dahilinde kendisine dönüyoruz. İstediği yere götürmek suretiyle ulaşımını sağlayıp ve programı bittikten sonra da tekrar geri döndürmek suretiyle de böyle bir hizmet veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatın içerisinde daha fala yer almasına zemin hazırlamış oluyoruz” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi