Erzincan Hakkani Yapı Denetim Limited Şirketi sahibi Murat Kort ve sorumluluğunu Orhan Dal yapacaktır.Şirket sorumlusu Orhan Dal Erzincan Hakkani Yapı Denetim Limited Şirketi hakkında açıklamalarda bulundu." Şirketimiz Erzincan'da 06.06. 2012 yılında kurulmuş olup Erzincan il ve ilçelerinde Yapı Denetim firması olarak faaliyet göstermektedir. Şirketimizin bünyesinde 1 Yapı Denetim Şirket Sorumlusu, 4 İnşaat Mühendisi, 2 Elektrik Mühendisi, 2 Makine Mühendisi, 1 Mimar, 2 Teknik Öğretmen ( İnşaat) ve 2 İnşaat teknikeri olmak üzere toplam 14 personel ile çalışmalarını sürdürmektedir.Can ve mal güvenliğini teminen imar planma fen sanat ve sağlık kurallarına standartlara uygun kaliteli yapı yapılması için proje ve yapı denetimi sağlamaktır. Şirket bu amacını gerçekleştirirken yapı denetim ile ilgili yasanın amir hükümlerine aynen uyarı yapmak ve mesleki ahlak kurallarına uygun ve tam olarak yerine getirmek olarak belirlendi.
Alanında deneyimli kurucuları ile YAPI DENETİM hizmetini layıkıyla yerine getirmektedir.Hakkani  Yapı Denetim, tecrübeli kadrosu ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmaktadır. "dedi.
Yapı Denetim Nedir?
Yapı Denetim, adından da anlaşılacağı gibi yapıyı (yapılaşmayı) denetleyen bir sistemdir. Yapı Denetimi Hakkındaki 595 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile başlatılan ve bu kararname yerine, 13.07.2001 tarihinde 24461 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış bulunan Yapı Denetim hakkındaki 4708 Sayılı Kanunu ile devam ettirilen, Can ve Mal emniyetini birinci planda tutan, çağdaş ölçü ve standartları içeren, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önleyen bir sistemdir.
Neden Yapı Denetim?
Yeni Yapı Denetim Sistemi, yapının fen ve sanat kurallarına, yapı ile ilgili mevzuatın yanı sıra konu ile ilgili standart, fen ve sanatın bilinen kaidelerine uygun olarak inşasını sağlamak, ülkemizdeki çarpık, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önleyecek can ve mal emniyetini sağlamak için hazırlanmıştır.
Denetimin Kapsadığı Alanlar
Yapı Denetimi  Kanunu Türkiye genelinde uygulanmaktadır. Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde inşa edilecek yapıların denetimi bu kanun hükümlerine tabi olduğundan tüm bu yapılara Yapı Denetim Kuruluşları'nca denetleme mecburiyeti getirilmiştir.
Editör: Doğu Gazetesi