Türkiye’de sayılı güzellik merkezlerinden birisi olan Elifçe Güzellik Salonu profesyonel kadrosu, uzun yıllar Estetik ve Güzellik sektöründe edinilen tecrübe ve birçok üniteye sahip geniş hizmet yelpazesi ile Erzincan’ da hizmet vermeye başladı. Güzellik uzmanı Elif Mertgenç tarafından verilen hizmette, dünyaca ünlü firmaların ürünlerini kullanarak sektörde çıkan her türlü yeniliği dünya ile aynı anda müşterilerin beğenisine sunuyor. 

 Faaliyet alanı ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Elif Mertgenç; ”Öncelikle sağlığınızı korumayı, daha sonra sizleri en son teknoloji yardımıyla güzellik alanında sonsuz doyuma ulaştırmayı hedeflemektedir.
   Ekonomik ve ultralüx bir güzellik her insanın hakkıdır prensibiyle bayan ( belirli saat aralığında erkek) estetiğinde 1. sınıf ve TSE belgeli kalitesiyle hizmet vermektedir. 
Güzel olmak için pahalı kozmetik ürünlere, sağlığınızı tehlikeye sokan metotlara gerek yok. Güzelliğe dair doğanın size söyleyeceği çok şey var.Ona kulak verdiğinizde kalıcı ve eşsiz bir güzelliğe kavuşmak çok kolay olacak. Her insan güzeldir. Buna yakından şahit olmak içinde bize danışmanız yeterli olacaktır.
   Erzincan’da Erzincan belediyesince ruhsat verilmiş tek güzellik salonudur. Ancak; Denetim ve Kontrol eksikliği sebebiyle birçok bayan kuaförü güzellik salonu, merkezi unvanlarını kullanarak tabelalarına yansıtmaktadır. Bu da bilinçsiz ve araştırmayan tüketici için sağlıksız koşullarda ve eğitimsiz kişilerden yanlış bilgiler ve hizmet alımına sebep olmaktadır. Sonucunda; Hastaneye kadar uzanan, kalıcı cilt rahatsızlıklarına maruz kalınmaktadır.
    Güzellik uzmanlığı (estetisyenlik); Eğitim, bilgi, deneyim, ilgi ve ihtisas isteyen eğitim durumuna göre 3 ila 6 yıl ayrıca eğitim alınması gereken farklı bir branş ve ihtisas dalıdır.
   Elifçe Güzellik Salonu Türkiye’ de TSE- HYB belgeli üç güzellik salonundan biridir. Sadece Erzincan’ın değil, Doğu ve Güney doğu Anadolu bölgesinin tek TSE belgeli güzellik salonudur. Bu belge tüketiciye verilecek hizmetlerin ve çeşitli işyerlerinin mevzuata uygunluğunu, imkân ve kabiliyetlerinin yeterliliğini gösterir.
   TSE belgesi Türk Standartları Enstitüsünce; toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için, standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak yapmak, faaliyet alanı içerisindeki tüm cihazların bulunurluğu ve işlevliği, nitelikli, uzman personel istihdamı eğitim, sertifika ve belgeleri, Güzellik salonunun genel yapısını kapsayan çok kapsamlı bir inceleme sonrasında verilen bir belgedir.
   Birçok kuaför arkadaş kullanmamaları gereken cihaz, araç ve gereci kullanmaktadır. Tüketici; Yapılacak uygulamalar hakkında bilgi almalı, uygulamayı yapacak kişinin diploma ve bilgi seviyesi sorgulanmalıdır. Özellikle cilt bakımı, akne tedavileri, masaj, epilasyon, depilasyon, zayıflama, profesyonel makyaj, gece makyajı vb. uygulamaları diplomalı, estetisyenlerce yapılmalıdır. Kullanılan malzemelerin kaliteli, güvenilir olması çok önemlidir” diye konuştu
Editör: Doğu Gazetesi