Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde Filipinlerde meydana gelen Haiyan tayfununda zarar gören afetzedeler için Erzincan’da "Filipinlere Yardım Kampanyası" başlatıldı.  
Ermerkez alışveriş merkezinde açılan stant hakkında bilgiler veren Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi yetkilileri: Gençlik ve Spor Bakanlığının 8 Kasım'da Filipinleri vuran Haiyan tayfununda evsiz kalan yüz binlerce kişi için ülke genelinde yardım kampanyası başlattığı belirtildi.
Kampanya kapsamında illerde bulunan gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüklerine bağlı faaliyet gösteren ve 430 bin üyesi bulunan gençlik merkezi aracılığıyla yardım toplanacağı ifade edilen açıklamada, başta Kızılay olmak üzere Türkiye'den birçok yardım kuruluşunun felaketin ilk gününden bu yana Filipinler'deki yaraları sarmaya çalıştığı, bu yardım kampanyasına Hatay'daki tüm kamu kurumlarından ve spor camiasından destek beklendiği kaydedildi.
Açıklamada, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların Halk Bankası Ankara Yenişehir Şubesi 0212-05002037 hesap numarasına yardımda bulanabilecekleri bildirildi 
Editör: Doğu Gazetesi