Eğitim programına Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, şube müdürleri ve Geçit Beldesinden sorumlu Ziraat Mühendisi Belgin Koca katıldı. Programda  ilk sözü alan Geçit Beldesi Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Belgin Koca oldu. Bağlı olduğu belde hakkında genel bilgiler vererek sunuya başlayan Koca, Geçit beldesinde ekili arazinin fazla olduğunu ancak yaşanan su sıkıntısı ve sulama birliklerinin talep ettiği yüksek fiyattan şikayetçi olan çiftçilerin bu sebepten üretime katılmadığını dile getirdi. Beldede üretimle uğraşan çiftçi sayısının fazla olduğu ancak ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi)’ye kaydı bulunan çiftçi sayısının az olduğunu dile getiren Koca, bunun nedenini çiftçiyle birebir görüşerek araştırdığını belirtti.
Programda Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Sıkıntıların çoğunluğunu 2012 yılı içerisinde hayvan fiyatlarının düşüklüğü, yem fiyatlarının artışı ve su sıkıntısının oluşturduğunu gözlemleyen Karadağ, bu konuda il müdürlüğü olarak çalışmalara başlandığını ve çiftçilerin mağduriyetini büyük ölçüde gidereceklerini dile getirdi. İthal kaba yem konusunda vatandaşa yardım edileceğinin altını çizen Karadağ, Tohum satın alma konusunda yaşanan sıkıntıları giderme anlamında gerekli araştırmaların yapılacağını ve vatandaşa yol gösterileceğini söyledi. Bu tarz eğitim programlarının sıklaştırılacağını söyleyen Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, özellikle çiftçilerin yaşadığı sorunları masaya yatırdıklarını ve  il müdürlüğü olarak Erzincan üreticilerinin bu sıkıntılardan fazla etkilenmemesi için yoğun mesai harcadıklarını ve bunun karşılığını alacaklarını ifade etti.
Toplantıda genel olarak çiftçi kayıt sistemi, sistemin önemi, saman ve kaba yem fiyatlarında yaşanan artışlar, kaliteli tohum temini, meraların sorunları ve kullanımı, tarımsal sulama problemleri ve tarımsal desteklemeler tartışıldı. 
Editör: Doğu Gazetesi