Birleşmiş Milletler aracılığı ile Erzincan'a gelen Afgan mülteciler için Geçit beldesinde oluşturulan çadır kentte yaşayanları kendilerine Erzincan Gönüllü Gençleri ismini veren bir grup yalnız bırakmadı. Erzincan Gönüllü Gençleri Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 220 Afgan mültecinin bulunduğu Geçit beldesinde bulunan çadır kentin ziyaret ederek Afganlı mülteciler ile tercüman aracılığı ile bayramlaşıp sohbet ettiler. Çadır kente giden Erzincan Gönüllü Gençleri üyeleri çadırları teker teker gezerek büyüklerle sohbet edip çikolata dağıtırken küçüklere yanlarında getirdikleri oyuncakları dağıttılar. Oyuncakları alan çocuklar ise mutluluk içerisinde aldıkları oyuncaklarla oynamaya başladılar.
Erzincan Gönüllü Gençleri grubunun sözcüsü Faruk Kocatürk, “Erzincan da Gönüllü gençler olarak bazı faaliyetlerde bulunuyoruz. Erzincan’a gelen mülteci kardeşlerimize de oyuncak dağıttık. Bu sebeple de hem bayramlarını kutladık hem de oyuncak dağıttık. Çok mutluyuz” dedi.
Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Afgan mülteciler, bayramlarını kutlamaya gelen gençlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi