8 Ekim 2012 tarihinde temeli atılan 16 derslikli, 6 laboratuvarlı ve 250 kişilik konferans salonu bulunan Tarım Meslek Lisesinin yanı sıra 200 öğrenci kapasiteli yurt  binası inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.Erzincan Valiliği ile eğitim-öğretime yaptığı yardımlarla tanınan hayırsever işadamı Celal Toraman arasında 'Gül-Celal Toraman Tarım Meslek Lisesi'nin 16 derslik okul binası ve 200 öğrencilik pansiyon binası yapımı için geçtiğimiz Ağustos ayında protokol imzalanmıştı.Hayvan sağlığı, laboratuar hizmetleri ve hayvan yetiştiriciliği olmak üzere 3 bölümde eğitim verecek olan okul  veteriner ve laboratuar teknisyeni yetiştirecek.
Okulda ayrıca İdari Odalar, Kantin, Beden Eğitimi Salonu, Fen Laboratuarı,
Resim-Müzik-Bilgisayar Derslikleri, İş Teknik Atölyesi, Kütüphane ve Özürlü Asansörü yer alacak.
1962 yılında ilk diplomasını Tarım Meslek Okulundan alan Toraman bir vefa örneği göstererek tam 50 yıl sonra Avrupa standartlarında bir eğitim kurumu ve yurt binası yaptırarak örnek bir davranış sergiledi. 
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız hayırsever işadamı Celal Toraman okul ve yurt binasının Erzincan'da ve Doğu Anadolu bölgesinde örnek teşkil edecek bir kurum olacağını ifade etti.
1938 Erzincan Merkez Ganiefendi köyünde doğan Toraman köyünde okul olmadığından okuma yazmayı kendi imkanlarıyla öğrendiğini söyledi.
1972 yılına kadar tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, 1973 yılında Erzincan´ da ticarete başladığını ve kısa zamanda geniş çaplı bir tüccar olduğunu ve 1980 yılında İstanbul´da inşaat müteahitliğe başladığını belirtti.
1991 yılında tatil için gittiği Ören´e yerleşen Toraman 1999 yılında doğduğu köye  2 katlı 10 derslik ve idari odalardan oluşan ilköğretim okulunu yaptırdı.2003 yılında Burhaniye ´de Anadolu Lisesi binasına ihtiyaç olduğunu öğrenen hayırsever işadamı Toraman  5 kat 21 derslik, 2 laboratuvar ve idari odalardan oluşan okulu Ağustos 2004 tarihinde bitirerek Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teslim etti.
Altınbaşak beldesinde Büyük Kadağan ve Küçük Kadağan'ı birbirine bağlayan 92 metre uzunluğunda ki köprüyü yaptıran Toraman köprünün bağlantı yolları ve asfaltlama çalışmasından sonra hizmete açılacağını ifade etti. Celal Toraman ayrıca köprünün hizmete açılabilmesi için bağlantı yollarının ve asfaltlamanın programa alınmasında gösterdiği yakın ilgiden dolayı eski vali yardımcısı Abdullah Çiftçi'ye teşekkür etti.
Editör: Doğu Gazetesi