Hastanelerin birleşmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçicek, 04.10.2013 tarihi itibariyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, Erzincan Devlet Hastanesi ile tek çatı altında birleştiğini belirterek, hastanelerin birleşmesi ile ilgili olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz, Psikiyatri ve Göğüs Hastalıkları klinikleri (yataklı servisleri) ve poliklinikleri ağırlıklı olarak dörtyol yerleşkesinde  hizmet verdiğini belirtti.
Başhekim Özçiçek açıklamasında: “04.10.2013 tarihi itibariyle Erzincan Devlet Hastanesi olarak uzun yıllar Erzincan’a hizmet veren hastanemiz bundan sonra Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol Yerleşkesi olarak hizmet vermektedir. Hastanelerimizin birleşmesi ile birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz, Psikiyatri ve Göğüs Hastalıkları klinikleri Dörtyol Yerleşkesinde hizmet vermektedir. Hastalarımız telefonla randevu alınırken bu branşların polikliniklerinin Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol yerleşkesinde olduklarını göz önünde bulundurarak almaları gerekmektedir.  Yine Dörtyol Yerleşkesinde imkânlarımız doğrultusunda bütün polikliniklerimiz devam etmektedir. Dörtyol yerleşkesinde, daha önceden 20 poliklinik hizmet verirken, şuanda bu hastanelerimizin birleşmesi ile birlikte poliklinik sayısı 30’a çıkartılmıştır. Bu söylemiş olduğumuz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz, Psikiyatri ve Göğüs Hastalıkları klinikleri Araştırma hastanemizde bulunmamaktadır. Hastalarımız bu konuda buraya gelerek bu klinikleri arıyorlar buradan tekrar belirtiyoruz bu bölümlerimiz Erzincan dörtyol yerleşke hastanemizde hizmet vermektedir. Devlet Hastanesi çalışırken yatak doluluk oranları %30 iken hastanelerimizin birleşmesi ile bu oranımız % 80 yükselmiştir. Hastanemizin fiziki şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız yapılacaktır.
165 Yataklı Ek Bina Yapılacak
Özçiçek, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yan tarafından bulunan alana ek bina planlama çalışmaları yaptıklarını ve 2014 yılı Ocak ayı itibariyle 165 yataklı bir ek bina yapılacağını belirtti.  Yine Dörtyol yerleşkemizin yanına da yeni bir bina yapılması talep edilmektedir ancak bunun kararı daha alınamadı. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili olarak da çalışmalarımız olacaktır. Fizik tedavi kliniği Araştırma Hastanesinde 9 yatakla hizmet verirken, Döryol yerleşkesinde 45 yatak ile hizmet vermektedir.  
Editör: Doğu Gazetesi