Kurban bayramına bir hafta kala Erzincan hayvan pazarında bolluk ve bereket yaşanıyor. İlçelerden ve köylerden hayvanlarını kurbanlık olarak satmak isteyen besiciler, hayvan pazarını doldurdular. Kurban bayramı öncesinde yaklaşık 6 bin büyükbaş ve 40 bin civarında küçükbaş hayvanı büyük şehirlere sevk eden Erzincan’da, hayvan pazarında yaşanan bolluk, hem fiyatların düşmesini hem de yüzlerin gülmesini sağladı. Hayvan pazarında satıcılarla alıcılar arasında ise kıyasıya pazarlıklar yaşanıyor.
Kurban bayramı öncesinde hayvan hareketlerinde yaşanan artışı göz önünde bulunduran Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Erzincan Hayvan Pazarını sürekli kontrol altında tutan ekipler, hayvan sevk raporu olmayan, kulak küpesi bulunmayan hayvanların pazara girmesine engel olurken, Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri de asayişi düzenlemek üzere gerekli önlemleri aldılar.
Erzincan Hayvan Pazarında denetimlere katılan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, hayvan pazarındaki hareketliliğin son derece sevindirici olduğunu söyledi. Çiftçilerin aylardır besledikleri kurbanlıkları bayram öncesi satmak üzere pazara geldiklerini, Müdürlük olarak herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıkları açıkladı. İl Müdürü Karadağ hayvan pazarında yaptığı açıklamada ; “Erzincan Valiliğinin koordinasyonunda ilgili kurumlar bir araya gelerek alınacak önlemler daha öncesinde kararlaştırılmıştı. Biz de müdürlük olarak hem Valiliğimizin hem de Bakanlığımızın emir ve talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almış durumdayız. Bayram öncesi ve bayram süresinde mobil ekiplerimiz hem denetimlerini sürdürecek hem de vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Hergün görevli ekiplerimiz hazır durumda bulunacak. Hayvan pazarında büyük bir hareketlilik var ancak daha bayrama bir haftalık süre var. Önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin ve kurbanlık satışlarının daha da artmasını bekliyoruz. Halkımız kurbanlık hayvan alırken daha önce de açıkladığımız gibi birçok hususa karşı dikkatli olmalıdır. Özellikle kulak küpesi olmayan , dış görünümü sağlıklı görünmeyen, yaralı, gebe, gözlerinde yaşarma, akıntı, çapaklanma olan, burunda kötü kokulu akıntı bulunan, ağızda salya bulunan, öksüren, nefes darlığı çeken, vücut ısısı yüksek olan hayvanlardan uzak durmaları ve bu tür hayvanları kurbanlık hayvan olarak satın almamaları gerekir” diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi