Toplantıya; Vali Vekili Abdullah Çiftçi Belediye Başkan Vekili Hasan Bingöl, Rektör Vekili Prof.Dr. Adnan Özel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Kamu Kurum Yöneticileri, Esnaflar, Belde Belediye Başkanları ve Merkez Mahalle Muhtarları katıldı.
Toplantıda Çocuk Şube Müdürü ve aynı zamanda proje koordinatörü olan Gürsel Demir proje hakkında sunum yapmış sonrasında ise İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ve Vali Vekili Abdullah Çiftçi birer konuşma yaparak projenin önemi, gerekliliği ve İlimize kazandıracağı faydaları vurguladılar.
Proje kapsamında, Erzincan il merkezinde bulunan gelir seviyesi düşük, toplumsal yaşama uyum sağlayamamış, birlikte yaşama ve kentlilik bilinci zayıf ailelerin dezavantajlı çocukları arasından; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Merkez Mahalle Muhtarlarının katkılarıyla yapılan saha çalışmaları neticesinde suça sürüklenen veya sürüklenme ihtimali bulunan, sokakta çalışan veya çalıştırılma riski bulunan kız ve erkeklerden oluşan toplam 79 çocuk hedef kitle olarak belirlenmiştir. Hedef kitle olarak belirlenen 79 çocuk ve ailelerinin rehabilite olmalarına ve toplumsal yaşama uyum sağlamalarına yönelik olarak uzman ekipler vasıtasıyla bilgilendirme/bilinçlendirme ziyaretleri düzenlenecek, çeşitli hediyeler verilecek ve aile içi iletişim, toplumsal kurallara uyma ve kentlilik bilincinin anlatılması suretiyle çocukların suçtan ve suça sürüklenme riskinden uzak tutulmasına, ayrıca sokakta çalışmalarının çalıştırılmalarının önüne geçilmesine çalışılacaktır.
Erzincan il merkezi genelinde broşür, el ilanı dağıtılarak ve afiş asılarak toplumun bütün kesimlerinin de yaşanan bu olumsuz durumlara karşı duyarlı hale gelmeleri, birlikte yaşamanın sorumluluğunu taşımaları ve sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koymasının önemi vurgulanacaktır. Belirlenen aileler ve çocuklara alanında uzman kişiler tarafından kentlileşme, toplumsal kurallara uyma ve aile bireyleri arasındaki ilişkiler gibi konularda seminer düzenlenecek ve proje sonunda aile ve çocukların da katılımıyla birlik ve beraberlik duygusunu arttırmak ve sıcak bir ortam oluşturmak için İlimiz mesire alanlarından birinde piknik organizasyonu yapılacaktır.
Editör: Doğu Gazetesi