Terzibaba Camii önünde düzenlenen uğurlamaya hacı adaylarının yanı sıra yüzlerce yakını katıldı. Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen'in de katıldığı uğurlama da hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlenirken, yakınlarından ayrılırken, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadılar. Erzincanlı hacı adaylarından Yakup Arduc, hac ibadetini yerine getirmek için eşiyle birlikte bu yıl müracaat ettiklerini ve kendilerine nasip olduğunu belirterek; " Heyecan ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Allah isteyen herkese bu ibadeti yerine getirmeyi nasip etsin" dedi. Erzincan il Müftüsü Burhan İşleyen ise 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile 2012 yılı hac programında Erzincan'dan 230 hacı adayı kutsal topraklara gideceğini, kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının hacda yapacakları ibadetlerinde zorluk çekmemeleri için her türlü eğitimi ve sağlık işlemleri yapıldığını söyledi. 

İl Müftüsü Burhan İşleyen "Bu yıl hacca gidecek vatandaşlarımızın aşıları yapıldı. Seminerler verildi. İnşallah tüm hacı adaylarımız seminerde öğrendiklerinin faydalarını kutsal topraklar da görecek. Seminerde hacı adaylarına her şeyi uygulamalı olarak gösterdik. İnşallah kutsal topraklarda hiçbir zorluk çekmeden ibadetlerini gerçekleştirebilecekler. Tüm hacı adaylarımızın sağ salim hacılık görevlerini yapıp ülkemize dönmelerini temenni ediyorum" dedi. 

Yapılan duaların ardından 110 kişilik ilk hac kafilesi karayolu ile Erzurum 'a hareket etti
Editör: Doğu Gazetesi