Parasını alabilmek için 17 gündür Erzincan’da bekleyen inşaat işçisi 4 arkadaşı ile birlikte bugün Erzincan Adliyesi’ne giderek, işvereni hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul merkezli bir inşaat firması tarafından İran’da yapılacak konutlar için Erzincan’da Lokman. A. isimli şahısla anlaşıldı. Lokman A. ise işin yapılması için aralarında Rahmi Mahmutoğlu’nun da bulunduğu 5 işçi ile anlaşarak, İran’a götürdü. Burada 45 gün çalışan işçiler iş bitiminin ardından paralarını alarak Türkiye’ye dönmek istediler. İşveren paranın Türkiye’de verileceğini söyleyerek işçileri yurda getirdi. Geçen süre içerisinde işverenden bir türlü parasını alamayan işçilerden 4’ü memleketlerine dönerken, Kastamonulu kapı montaj ustası, işverenden alacağı olan 5 bin TL için 17 gündür Erzincan’da otel ve pansiyonlarda kalıyor. İşveren Lokman A’nın adeta bugün yarın diyerek, kandırdığı şahıs diğer işçilerin dilekçelerini de alarak bugün Erzincan Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.
Mübarek Ramazan Ayı’nda 17 gündür alın teri ile kazandığı parasını alabilmek için beklediğini ancak her gün çeşitli bahanelerle işvereni tarafından kandırıldığını söyleyen inşaat işçisi, bu şahsın kendi gibi bir çok işçiyi İran’a götürdüğünü ve kandırdığını söyledi. İnşaat işçisi hakkını alabilmek için suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekleyerek; “Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi