Karakellle açıklamasında şunları söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2013 Yılı Bütçesi üzerinde Ak Parti grubu adına söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum. “Anayurdu bir baştan bir başa demir ağlarla ören” ;ve ulaştırma meselesini bir medeniyet meselesi ve kalkınmanın öncelikli hedefi olarak gören cumhuriyetimizin kurucularınıhayırla yâd ediyorum dedi.
Karakelle,Ancak üzülerek tespit etmek gerekir ki; Bağımsız Türkiye’nin kurucularının gelecek nesillere bir ödev, bir hedef bir prensip olarak bıraktıkları mirasa geçmişte uzun yıllar sahip çıkılmamış, ihmal edilmiştir. Şimdi ise Takdir edersiniz ki;   ulaşım ve iletişimin her alanında;  destanların yazıldığı, ezberlerin bozulduğu bir dönem yaşadık, yaşıyoruz.
Şair diyor ki;
                  “Yokuşlar kaybolur, çıkarız düze,
                    Kavuşuruz , sonu gelmez gündüze.”  
 Ferhat’ın sevdası misali, dağlar delinmiş, yokuşlar kaybolmuş, sulara dizgin vurulmuştur. Başarının sırrı, geceleri gündüz, yıldızları çıra yapmaktan geçmektedir, Bu anlayış neticesinde, son on yılda  Bakanlığımızın,  yaptığı yatırım tutarı, Yap İşlet Devret projeleriyle birlikte 140 milyar Türk Lirasıdır. Yani 140 katrilyondur. Bu süreç içerisinde Türkiye’nin çehresini değiştirecek, uluslar arası arenada değerine değer katacak dev projeler hayata geçirilmiştir. Osmanlıdan beri hayali kurulan OVİT Tünelinin temeli 13 mayısda atıldı. Bu tünelle  Karadeniz, Kafkaslara bağlanacak. On yıl içersinde karayollarında bölünmüş yol uzunluğumuz 6 bin 101 kilometreden 22 bin 200 kilometreye çıkarılarak. 74 il birbirine bölünmüş yollarla bağlanmıştır. Yolları böldük ama gönülleri ve hayatları birleştirdik.
Sayın Başkan,
Değerli Milletvekilleri
Yapılan çalışmalar karayolu yatırımı ile sınırlı kalmamış, cumhuriyetin kuruluşu sonrasında adeta ikinci defa anayurt demir ağlarla baştan başa örülmeye başlanmıştır. 1951-2003 yılları arasında yani yarım asırdan fazla bir dönemde 945 km demiryolu yapılmış iken, On yıllık bir süreçte 1.086 km yeni demiryolu yapılmış ve 3.434 km demiryolunun yapımı ise devam etmektedir. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hatları hizmete başladı,Ankara-İstanbul, Ankara-Sivas, Sivas-Erzincan, Ankara-İzmir, Ankara- Bursa… Projeleri devam etmektedir. 1860 yılında taslağı hazırlanan ve hayali kurulan MARMARAY projesini   gerçekleştirmek ,Ak Parti’ye nasip olmuştur. Geçmişte hava yolu taşımacılığı sanki, bir zümrenin tekeline bırakılmış ve bir sınıfa tanınan imtiyaz niteliğindeydi. Bugün ise , havayolu sektöründe yaşanan gelişmeler  adeta Türkiye’yi kanatlandırmıştır. Havayolu Taşımacılığında devlet tekeli anlayışından vazgeçilmiş, devletin hava yolu şirketinin, serbest piyasanın rekabet ortamı içerisinde kalitesini yükseltmek adına yarış içerisinde olması sağlanmıştır.Bugün Aktif Havalimanı sayısı 26 dan 48 e çıkmıştır. Doğunun Çukurovası Iğdır’ın havaalanını açtık, Hakkari havaalanı inşaatı ise devam etmektedir. Nereden,nereye Artık ,7 havayolu şirketi tarafından ,7 merkezden, 49 noktaya gerçekleştirilen uçuşlarla,16 milyon insanımız ilk kez uçakla tanışmış, hava yolu halkın yolu olmuştur. Bir deniz ülkesi olan Türkiye’nin ve denizci bir millet olan Türk Milletin bu kimliği Ak Parti İktidarıyla yeniden hayat bulmuştur. Yakıtta 2 milyar 858 milyon TL ÖTV tahsil edilmeyerek, kabotaj taşımacılığında sektöre önemli bir destek sağlanmıştır. Bilişim sektöründe ise alınan mesafeler ortadadır.  Bürokrasinin esiri olmayan,Kendi dinamizmini , bütün kadrosuna yansıtan, Aşılmaz denilen engelleri aşan, Yarım Asra sığmayanları 10 yıla sığdırarak milletimizin hizmetine sunan,Hizmet adamı, gönül adamı, Sayın bakanımız, medar-ı iftiharımız, Binali Yıldırım ve ekibine Şahsım ve Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığımızın 2013 yılı bütçesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, Yüce heyetiniz saygılarımı sunuyorum. 
Editör: Doğu Gazetesi