Kuzey Anadolu Fay hattında olası bir depreme karşı alınacak tedbirler ve çalışmalar konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ortaklığı ile  “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı–2023” (UDSEP–2023) kapsamında; UDSEP 2023 Amaç-Hedefler ve Kaynaklar, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği İllerinin Depremselliği ve Deprem Senaryoları, Deprem Risk Azaltma Planlarının Hazırlanması Yöntemleri ile Katkılar ve Değerlendirme konularında konferans gerçekleştirildi.
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Sayın Mustafa Taşkesen başkanlığında 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen, toplantıya Valimiz Sayın Selman Yenigün, Giresun Valisi Sayın Dursun Ali Şahin ile birliğe üye belediye başkanları katıldı.
Konferansta (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, AFAD Yönetim Kurulu Başkanlığından Kerem Kuterdem, Cenk Erkmem ve Bengi Eravcı UDSEP 2023 amaç-hedefler ve kaynakları konusunda sunum yaptı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Başbakanlık ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar ise “Kelkit Vadisi ve Doğal Afetlere Hazır mıyız?” başlıklı sunumda önemli tespitlerini dile getirdi. 
Editör: Doğu Gazetesi