Erzincan Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin girişimleriyle her yıl düzenli olarak gelen TIR, ilk gün Çayırlı ilçesinde 108 ünite kan toplamasının ardından ikinci gün Cumhuriyet Meydanı'na geldi. 

TIR'ın Refahiye, Tercan ve Mercan ilçelerine de gideceğini belirten Kızılay Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, "2012 yılını çok iyi bir performansla kapatmış olduğumuz kan merkezimizin 2013 yılı faaliyetleri başladı. Her yıl Türk Kızılayı Genel Merkezi'nin organize etmiş olduğu TIR'ımız, bu hafta Erzincan'ı ziyaret ediyor. Kan bağışında bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalar, 'Bir Damla Kan Ver, Can Ver' kampanyası altında yürütülüyor." şeklinde konuştu. 

Kan merkezi doktoru Abdullah Üzer ise şunları kaydetti: "Çok başarılı bir yılın ardından 2013'te de ciddi bir çalışma programı hazırladık. Bunun bir parçası olarak kan alma TIR'ımızı bu hafta Erzincan'a getirdik. Erzincan, kan bağışında Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Dört gün süresince her gün 100 ünite kan toplamayı amaçlıyoruz." 
Editör: Doğu Gazetesi