Ticaret ve Sanayi Odası iş hanında bulunan Baygiad toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Baygiad Başkanı Habib Berber, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve turizmciler katıldı.
04 Ocak 2013 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği programın genel amacı TRA1 Düzey 2 Bölgesi'nde turizmin Bölge ekonomisine katkısının artırılmasını sağlamaktır.
2013 Yılı Kudaka dönem başkanı Vali Hasan İpek, yaptığı konuşmasında "Bildiğiniz gibi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bayburt, Erzurum ve Erzincan illerini kapsamaktadır. Bu üç ilin ortak kalkınmasını sağlayacak bir teşkilat olarak hükümetimiz tarafından kurulmuştur. Kalkınma Bakanlığımıza bağlı bir kuruluş ancak, yönetimi yerel idarecilere ait yani yönetim kurulunda bu üç ilin Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret Odası Başkanları var ve karar organları yönetim kuruludur. 2013 yılında bizler Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak özel sektörün desteklenmesi anlamında bu yılın konusu olarak turizmi seçtik. Bu anlamda da bölgedeki iş adamlarına verilmek üzere 6.500.000,00 TL lik bir bütçe hazırlandı. Bölgedeki iş adamlarına verilecek bu yardımlar yatırımın en fazla yüzde 50'sini teşkil ediyor ve bu yapılan yüzde 50 teşvikin diğer yüzde 50'sini turizmci kendisi katılıyor. KUDAKA tarafından verilen bu paranın tamamı hibe olarak verilecektir. Sadece iş yapan insanlara hibe olarak verilen bir paradır. Geçen yılki tecrübemizden kaynaklanarak bu yıl hem kar amacı gütmeyen devlet kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaptık. Programın diğer parçasıyla ilgili Ticaret Odası Başkanımız böyle bir toplantıyı iş adamlarımızla yapmamızı önerdi. Çünkü geçen yıl Erzincan iş adamlarıyla güzel bir organizasyon yaparak,
bize göre çok ciddi bir pay almıştı. Biz kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları olarak yüzde 27'lik bir pay aldık. Fakat özel sektör olarak ayrılan payın ancak yüzde 7'sini alabildik. Bizim nüfusumuza göre almamız gereken pay en az yüzde 9 olması gerekiyordu. Bu anlamda kar amacı gütmeyen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak alınan payı çok ciddi bir ivme yakalamıştık. Bu sene iş adamlarımızla ilgili bu ivmeyi yakalayabilir miyiz? Diye düşünerek bu toplantıyı yapıyoruz. Bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilen bu projelerin sonuçlarına odaklı olarak bu paralar dağıtıldığına göre uygun ve güzel projeler yapmamız gerekiyor. İnşallah başvuruların son günü olan 4 Ocak 2013 tarihinden önce projelerinizi yaparsınız. 
Editör: Doğu Gazetesi