Yapılan toplantıya Vali yardımcısı Fatih Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, KUDAKA Genel Sekreteri Talha B. Özmen, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda işletme sahibi ile kar amacı güdemeyen Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Birlik ve Derneklerin temsilcileri katıldı.
Bilgilendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan KUDAKA Genel Sekreteri Talha.B Özmen; 2014 yılı için açıklanan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 8 milyon TL ayrıldığını belirterek Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un bu pastadan en büyük payı almak için kıyasıya yarışacaklarını söyledi.
Toplantıda daha sonra KUDAKA Erzincan İl Temsilcisi Fatih Sert ve Uzman Arda Akbulut katılımcılara; KUDAKA'nın 2014 yılı için açıklanan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programları hakkında KOBİ'lere ve kar amacı gütmeyen Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Birlik ve Dernek temsilcilerine; programın amacı, öncelikleri, maliyetleri, nereye ve nasıl başvuru yapılabileceği ile desteklen projeler hakkında bilgilendirme de bulundular. 
KUDAKA Erzincan İl Temsilcisi Fatih Sert yaptığı açıklamasında; yılbaşından sonra yine Erzincan’da bunu ayın 2-3 gibi proje yazmayı düşünen yine esnafımız varsa proje konusunda yatırımlara ilişkin olarak değerlendirme toplantısı yapacağız. Son başvuru tarihi 7 Şubat 2014’dür. Bu tarihe kadar başvurularınızı yapmanız gerekiyor. 8 Milyon KOBİ’lere 2,5 Milyon’da kamu kurumlarına yönelik bir bütçe ayrıldı. Toplam 10,5 Milyon bir bütçemiz var. Programımızın amacı imalat sanayi ve turizm sektöründe hizmet, insan kaynaklarının verimliliğinin arttırılması ve kalite kapasitesinin geliştirilmesidir. Bütün KOBİ’lerimizin yapacağı üretim, kalite, ürün çeşitliliği artırma projelerini bu öncelik altında sunması yerinde olacaktır. Farklılaşma, Standardizasyon, Pazarlama ve Personele yönelik projeler uygun olacaktır. Destek oranlarımız ise %15 ile %50’dir. Destek oranımız %50’yi geçmemektedir” dedi. 
           Toplantıda son olarak, işletme sahibi ile kar amacı güdemeyen Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Birlik ve Derneklerin temsilcileri ile soru cevap kısmına geçildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  
Editör: Doğu Gazetesi