Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarının kaçma durumuna karşı Erzincan Belediyesi tarafından kurulan ve kurban yakalama timi Erzincanspor Tesisleri'nde eğitim ve kondisyon çalışmalarına başladı. 8 kişiden oluşan ekip haftanın belirli günlerinde antrenman yaparak, kaçan kurbanlara nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar.
Ekip Şefi Ertuğrul Telli nezaretinde Erzincanspor Tesisleri'ne giden kurban yakalama timi, koşu ve kondisyon hareketleri yapıp ısındıktan sonra şınav çekiyorlar. Bayram gününe kadar form tutmak amacıyla tüm kondisyon hareketlerini yapan kurban yakalama tim elemanları, daha sonra kurbana kement atılması ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösteriliyor.
Kurban Bayramı süresince görev yapacak olan kurban yakalama timi, eğitimlerine bayrama kadar devam edecek. Ekip Şefi Ertuğrul Telli, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların kaçma ihtimaline karşı kurban yakalama timi oluşturulduğunu ekibin çalışmalarını aralıklı olarak sürdürdüğünü çalışmaların bayrama kadar süreceğini söyledi. Telli kurbanlığı kaçan vatandaşların 153 numaralı telefon hattını arayarak yardım isteyebileceklerini ifade etti. 
Editör: Doğu Gazetesi