25 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı Y. İ ’nin  15 hırsızlık,  8 ‘de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak sucundan kaydı bulunduğu öğrenilirken,  Ulusal  Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde de (UYAP) 70 civarında sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.
Kentte 24 Mayıs sabahı Vakıflar İşhanı’nda bulunan Erşat Kuyumcusuna giren ve vitrindeki 9 bileziği tezgahtar bayanın müdahalesine rağmen alarak kaçan Y. İ, yi yakalamak için  Asayiş Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri seferber oldu.  Bu olayın ardından 28 Mayıs tarihinde Ulalar Beldesinde bulunan bir evden hırsızlık yapan ve  bir gün sonra da Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanına girerek vitrine bilezikleri dizmeye çalışan tezgahtarın elinden 6 bileziği alarak  kaçan Y. İ, kaldığı akrabasının evinde gece saat 03.00 sıralarında yakalandı. Evde yapılan aramada Y. İ’nin çaldığı 10 bilezikte yatağın altında bulundu.
Adana nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Y. İ’nin bir akrabasının yanına geldiği ve bu sürede hırsızlık suçlarını işlediği ortaya çıktı. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu öğrenilen Y. İ’nin hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlarından toplam 23 kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Şahsın kısa adı UYAP olan Ulusal  Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde 70 civarında sabıka kaydı tespit edildi. Y. İ’ Asayiş Şube Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından Adliyeye sevk edildi. 
Editör: Doğu Gazetesi