Erzincan Şehit Cengiz Topel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri el ele verdi ve okul koridorlarına kütüphane açtılar.
            Okul yönetiminin teşvik ettiği proje dâhilinde “Getir, Götür Oku” projesi adı altında okul koridorlarına, kurulan serbest kütüphaneler öğrencileri, öğretmenleri hatta velileri kitap okuma alışkanlığına teşvik ediyor.
1 ay önce kurulan serbest kütüphanenin özelliği ise öğrenciler hiçbir şekilde kitap alırken kayıt işlemi yaptırmadan istedikleri kitapları alarak, götürebiliyor. Okul kütüphanesinin yeni oluşturulması amacıyla tüm velilerden ve diğer okullardaki öğrencilerden okunmayan kitapların bağış yapılması bekleniliyor. Öğrencilerin boş zamanlarını iyi değerlendirilmesi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi için kurulan serbest kütüphaneye öğrenciler ise büyük ilgi gösteriyor. Teneffüslerde, boş derslerde öğrenciler hemen serbest kütüphaneye koşarak aldıkları kitapları okuyorlar.
10’ncu sınıf öğrencilerinden Caner Polater ise böyle bir projenin okullarında başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek: “ Okulumuzda öğretmenlerimiz ve biz el ele vererek bir proje yapmak istedik. Boş derslerimizde serbest kütüphaneye giderek kitap okuyoruz. Hiçbir şekilde kayıt yaptırmadan istediğimiz kitabı alarak evimize götürüyor okuyor ve getiriyoruz. Buna velilerimizde destek veriyorlar ancak yeni bir uygulama olduğundan dolayı pek fazla kitabımız yok velilerimizden okunmayan kitapları okulumuza bağış yapmalarını istiyoruz” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi