Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Akpınar, Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Yılmaz ve Genel Müdürü Turan Derdiyok, Erzincan basını ile bir araya gelerek Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yapılan çalışmaları ve Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali hakkında kamuoyunda merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundular.

Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Akpınar, terminal binasını aldıklarında bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak bu sıkıntıları zaman içerisinde çözdüklerini belirterek; “Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali 01.01.2012 yılında hizmete girdi. Resmi bir açılış da yapılmadı buraya. Burada şaibeler oluştu. Eski şirketten dolayı resmi bir açılış gerçekleştirilmedi. 01.01.2012 tarihinde biz buraya taşındık. T aşındığımızda bazı sıkıntılarımız oldu. Bunların başında ısınma problemi oldu. Isınma sistemi doğalgaza göre yapılmıştı. Bu bölgede doğalgaz da olmayınca maliyeti de yüksekti. Bu problemi Belediye Başkanımızla da görüştük. Maliyet yüksek olunca sistemi yeniden katı yakıta çevirdik. Ancak ısınma sistemi doğalgaz için yapıldığı için halen binayı ısıtmakta sıkıntı çekiyoruz. Isıtma klimalarımız var. Ancak doğalgaz olmadığı için bunları da çalıştıramıyoruz. Katı yakıt için de kazanı biraz daha büyüterek ısınma problemini bir nebzede olsa çözdük. Binada eksiklerimiz vardı. Onlarında onarımlarını yaptık. Binamızın zeminden su alma problemi var. Onları da çatıyı değiştirdikten sonra zaman içerisinde çözeceğiz” dedi.

OTOPARK SORUNU YOK

Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Akpınar, otoparkla ilgili bazı sorunların yaşandığı söylentilerinin olduğunu ancak bunu da giderdiklerini belirtti. Akpınar; “Her işletmenin ilk etapda zorlukları ve acemilikleri olabilir. Bizde ilk yönetimi oluşturduğumuzda bazı sıkıntılar yaşadık. Ancak daha sonra bunların çoğu çözüldü. Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığının fiyat tarifelerini alarak buna göre bir düzenleme yaptık. Otoparkta 0-25 dakika arası ticari veya hususi araçlara otoparkımız ücretsiz hizmet vermekte. Kamuoyunda bu konuda baya bir sıkıntılar oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında da var. Ancak bu sıkıntıları çözdük. Bundan sonra otopark konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Bazı yanlış söylentiler oldu. Ancak bu söylentilerin doğru olmadığını söylüyoruz” dedi.
 
OTOGAR BİNASININ İŞLETMESİ 15 YILLIĞINA ERTEL A.Ş’YE AİT

Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin başka bir yere taşınacağı söylemlerine de cevap veren Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Akpınar; “Bir takım söylentileri bizde yönetim olarak duyuyoruz. Buranın mülkiyeti Erzincan Belediyesinin biz burayı yap işlet devret modeli ile 15 yıllığına buranın işletme hakkını Ertel A.Ş Yönetim Kurulu almış şuan da biz işletiyoruz. Buranın başka bir kuruma verileceği gibi bir talep olmuş olsa bu talebin bize yapılması gerekir. Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin şehrin biraz dışında olması dolayısıyla insanlar kendilerine göre bir yorum yapmıştır. Şuan da buranın yönetimi 15 yıllığına Ertel A.Ş Yönetim Kuruluna aittir” dedi. 
Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminali Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Akpınar, son olarak Erzincan halkını Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminaline davet ederek vatandaşlarımızın görüşleri ve önerileri bizim için değerlidir dedi.

Akpınar; “Biz Erzincan halkının Erzincan Şehirler Arası Otobüs Terminaline gelerek burayı görmelerini misafirimiz olmalarını istiyoruz. Bura ile ilgili sıkıntılarını bize yönetim kurulumuza ileterek bizleri aydınlatsınlar. Onların fikirleri, önerileri ve görüşleri bizim için değerli” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi