Ergan Dağı Kayak Tesislerinde, eksik kalan işlerin bitirilmesi için İl Özel İdaresi çalışmalarını artırdı. Kayak tesislerinin eksiklerinin giderilmesi için tatilde bulunan İl Genel Meclisi olağanüstü toplanarak, apılması gereken çalışmalar için kararlar aldı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi üyeleri, 3 gündem maddesi görüşerek karara bağladı. Toplantıda alınan kararlar şöyle: İl Özel İdaresi tasarrufunda bulunan Ergan Dağı Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Ergan Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde bulunan 2 adet 4 kişilik telesiyej, bir adet 8 kişilik telesiyej ve iki adet günübirlik tesisin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince 10 yıl süre ile kiraya verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Ergan Dağı altyapı çalışmaları için gönderilen ödenekle bir adet arama kurtarma güvenlik evi ile birinci etap telesiyej tesisleri alt istasyonunda bulunan günübirlik ve göl kıyısı peyzaj düzenleme yapım işini 2012 yılı yatırım programına alınmasını ve ödeneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Ergan Dağı altyapı çalışmaları için gönderilen ödenekten karşılanması gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

Toplantıda ayrıca; İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ile KUDAKA desteği ile Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına karar verilen İŞGEM kapsamında düşünülen İŞGEM Ltd. Şirketi'ne İl Özel İdaresi'nin ortak olup olmayacağı konusu da meclis toplantısında görüşüldü. 

İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde hayal olarak görülen ve çalışmalarına başlanılan Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde sona gelindiğini vurgulayarak, başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Meclisin önemli konular gereği acil toplantıya çağrıldığını ve Ergan Dağı konusunun da acil durum olduğu için Meclis'in toplandığını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, "Ergan Dağı, Erzincan için önemli bir projedir. 3 yıl önce biz buraya geldiğimizde hayal dünyasında gerçekleşmeye çalışılan ve Erzincan'ın da önemli bir turizm merkezi olabilecek Ergan Dağı Projesi'ni rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından başlatılmıştır. Özel İdare her türlü desteği vererek, 3 yıl gibi kısa sürede Ergan Dağı'nda vatandaşların kayabileceği bir konuma getirildi. Bu kurumun elemanları dağda çok büyük çalışmalar yaparak bu konuma getirdiler. Şimdi de alınacak olan kararlar ile Ergan Dağı'nın eksiklerini kısa sürede gidereceğiz. Bundan sonraki süreçte turizm yatırımcılarının Erzincan'a gelmesi için çalışmalar yapılacaktır." şeklinde konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi