Pancar Üretim Kotası 180.000 olan fabrikanın pancar alım töreninde açılış konuşmasını yapan Gaffar Polat; "Saygı değer pancar üreticilerimiz, kıymetli çalışma arkadaşlarım ve basınımızın değerli temsilcileri; Erzincan Şeker Fabrikamızın 2012- 2013 yılı kampanyasının başlaması dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz pancar alım törenine teşriflerinizden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. 
Şeker sanayinde 56 yılı geride bırakırken Fabrikamızın kuruluşundan bu güne kadar çiftçi ve çalışan olarak emeği geçenlerden aramızda ayrılmış olanları rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Fabrikamızda bu yıl şekerin hammaddesi olan şeker pancarı üretimi için, Erzincan Merkez, Kelkit, Suşehri ve Şiran olmak üzere toplam 4 Ziraat Bölge Şefliğimize bağlı olarak 88 köy,1979 çiftçi, ailesiyle 180.000 ton pancar üretim kotası karşılığı 29.650 dekar sahada sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptırılmıştır.
Bu sahada elde edilecek pancar ürünü rekolte miktarı(Bedeli ödenen pancar olarak) 150.000 ton civarında olacaktır.2012 Yılında pancar eken üreticilerimize ürün karşılığı yaklaşık olarak 20,0 Milyon TL. pancar bedeli ödemesi yapılacaktır.
 Bu üretimi gerçekleştirmek için bu güne kadar üreticilerimize ayni ve nakdi avans olarak pancar bedelinin yaklaşık %35 ine tekabül eden 7,0 milyon TL. avans ödemesi yapılmıştır. Bundan sonraki dönemde de akdedilen Pancar Üretim Sözleşmesi çerçevesinde üreticilerimize avans ödemelerimiz devam edecektir.  Üreticilerimiz daha pancar ürününü  teslimini tamamlamadan ürün bedelinin önemli bir kısmı şirketimizce ödenmiş olacaktır.  Üreticilerimizin 2012 yılında ürettikleri ürünler, Bölge Şefliklerimize bağlı 6 adet pancar alım merkezinde teslim alınarak Fabrikamıza sevk edilecektir. Ayrıca taşra bölgelerimizdeki üreticilerimiz ürünlerini Fabrika merkez kantarına doğrudan da teslim edebilecektir. Bu şekilde ürün teslim eden üreticilerimize nakliye bedelleri ile birlikte nakliye prim ve tazminatı ilave edilerek ödeme yapılacaktır. Burada bir husussa vurgu yapmak isterim. Üreticilerimiz pancarlarını yapraksız, topraksız, çürükleri ayıklanmış ve başları düzgün kesilmiş olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Aşırı çamurlu, topraklı, yapraklı ve taşlı gelen pancarlar pancar boşaltma ve temizleme makinelerinde arızalara neden olmakta bu durumda üreticilerimizin uzun süre beklemelerine ve mağduriyetine yol açmaktadır. Ayrıca otomatik analiz sonucunda yüksek firelere ve düşük polar şeker oranına neden olmaktadır. Pancarla gelen toprak yüzyıllar sonucu oluşmuş ve tarlanın en verimli toprağıdır. Bu topraklar tarlada taşındığında tarlalarımız gittikçe verimsizleşmektedir. En önemli hususlardan biride çamurlu, taşlı, yapraklı pancarlar fabrika kanallarını tıkamakta pancarın işlemesini zorlaştırmakta ve pancarın siloda beklerken çabuk bozulmasına yol açmaktadır. Fabrikamızda şeker üretimi 05.10.2012 tarihinde başlayacak olup, 24 saatte ortalama 1.850 ton pancar işleyecektir. Pancar işleme kampanyamız yaklaşık 78 gün devam edecek ve kampanya sonunda 20.000 Ton şeker, 6.000 ton melas, 40.000 ton yaş pancar posası üretilmesi hedeflenmektedir. Fabrikamız bu kampanya döneminde ihtiyaç duyduğu yaklaşık 5.000.000 Kw lık elektrik enerjisini kendi türbinlerimizde üretilecektir.Ayrıca kampanyamızın başlamasıyla; pancar, pancar posası, melas, kömür, ve kireç taşının nakliyeleri ile yöremizdeki taşımacılık sektörüne de büyük ölçüde katkı sağlamış olacaktır. Yine fabrikamızda yan ürün olarak üretilecek olan yaş pancar posası ve melas gibi hayvan beslemesinde kullanılacak olan karbonhidratlarca zengin yemlerin, yöre ve ülke besiciliğinin gelişmesine ve ülkemiz mayacılık sanayine önemli katkıları bulunmaktadır.Fabrikamızda; 80'i memur, 229'u daimi işçi 135'i geçici işçi ve hizmet alımı yolu ile de 237 personel olmak üzere toplam 681 personel çalışmaktadır.
 Sözlerimi burada tamamlarken 57. Kampanyamızın;  yöremize, sanayimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, nice kampanyalar dileğiyle hepinize saygılar ve sevgiler sunarım" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi