Yaklaşık 1 milyon liraya mal olan, 92 metre uzunluğundaki, 6,8 metre genişliğindeki Gül-Celal Toraman Köprüsü'nü, bağlantı yolları tamamlanamadığı için kullanamayan, 10 kilometre ilerideki Mertekli Köprüsü'nü de yakıt masrafını göz önünde bulundurarak tercih etmeyen pancar üreticileri, Karasu'dan traktörlerle boş ve pancar yüklü olarak birçok kez geçiyor. Irmaktaki zorlu yolculuğun ardından ürününü teslim eden üreticiler, köprünün bir an önce ulaşıma açılmasını istiyor. 

Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprüdeki çalışmanın büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, "Köprü bilindiği üzere geçen yıl tamamlandı fakat bir yıldır bağlantı yollarının yapılması bekleniyor. Köprünün beldeye bağlı olan ilk ayağının bağlantı yolu yapılmasına rağmen diğer ayağın bağlantısı yapılamadı. Suyun köprü altına yönlendirilmesi lazım aksi halde diğer ayağın bağlantısı yapılamaz. Bununla ilgili yapılacak çalışmayı biz de bekliyoruz" dedi. 

Üreticilerden Cemal Kaya (53) ise, mecbur oldukları için tehlikeleri göze alarak ırmaktan geçiş yaptıklarını belirterek, "Köprümüzün yolları tamamlanmadığı için sudan geçmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden çok çile çekiyoruz ve masrafımız oluyor. Traktörümüzün motor kısmına su dolması, traktörün suda devrilmesi, pancarımızın suya dökülmesi gibi birçok tehlikeyi yaşayabiliriz. Bu yüzden yetkililerden suyun köprü altına yönlendirilip köprüdeki çalışmanın bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Bu arada, Altınbaşak beldesinin merasının da nehrin karşı yakasında olması nedeniyle çobanlar büyükbaş hayvanları geçirirken zorlanıyor. Yüzlerce büyükbaş hayvan, yüzerek nehrin karşı tarafındaki meraya ulaşıyor.
Editör: Doğu Gazetesi