Patates ekiminin yoğun olarak yapıldığı Merkeze bağlı Karatuş köyü patates üretiminin yaygın olarak yapıldığı bölgelerden. Geçtiğimiz günlerde yapılan çiftçi toplantılarında Karatuşlu çiftçilerin sorunlarını dinleyen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, çiftçilere patates üretimi konusunda her türlü teknik desteğin sağlanacağını söylemişti. Üreticilerin patates üretiminde karşılaştıkları en büyük sorunun kaliteli tohumluk bulma olduğunu tespit eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım Danışmanı Hilal Kayalar tarafından organize edilen toplantıda tekrar üreticilerle bir araya geldi.
Yaşanan sıkıntıları değerlendiren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, tohumluk patates üretimi gerçekleştiren firmalarla sorunu çözümü noktasında görüşmeler yaptı. Erzincan’da patates üretimi için uygun firmalarla yapılan görüşmeler sonrasında firma temsilcileri Erzincan’a davet edilerek Karatuş Köyü’nde patates üretimi yapan çiftçilerle buluşturuldu.
 
Anlaşma sağlanan özel firmayı temsilen Erzincan’a gelen  Ziraat Mühendisi Yaşar Koyuncu, Karatuş köyünde patates üretimi yapan çiftçilere daha kaliteli ürün elde etmek için patatesin ekiminden sökümüne kadar geçen sürede neler yapılması gerektiğini, hastalık ve zararlılarla mücadele için hangi ilaçların kullanılması gerektiği konularında bilgiler verdi. Toplantıda çiftçilerle konuşan Ziraat Mühendisi Yaşar Koyuncu, Karatuş için en uygun olan patates çeşidinin çiftçilere verileceğini ancak tek çeşit üretimi önermediklerini, 2013 yılından itibaren Karatuş bölgesinde 4-5 çeşidin deneme alanları oluşturmak suretiyle yetiştirileceğini, alınacak sonuçlara göre de bölge için uygun olan çeşitlerin tespitinin yapılacağını kaydederek, piyasalarda talep gören çeşitlere öncelik verileceğini bildirdi.
İlginin fazla olduğu toplantıda konuşan Erzincan Gıda  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, üreticilerin talepleri doğrultusunda her zaman İl Müdürlüğü olarak destek vermeye hazır olduklarını ve yapılacak bu desteklerle beraber Erzincan çiftçisinin hem kendi ekonomisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. 
Editör: Doğu Gazetesi