PTT Erzincan Başmüdürü Metin Ağdaş: “PTT'nin 173'üncü kuruluş yılının verdiği şevkle bugünlere kadar Türkiye'nin her karışına hizmet götürmenin heyecanını ve onurunu omuzlarında gururla taşıyarak bugünlere geldiğini söyledi.”
Ağdaş, “PTT'nin 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıt'ı önüne çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş PTT Kuruluş olarak; posta, banka ve lojistik ana başlıkları altında sunulan hizmetlerimizde başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmış bulunmanın onur ve kıvancını yaşamaktayız. Rekabet zorunluluğu olan birden çok sektörde faaliyet gösteren Kuruluşumuz, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar ile sürekli kendini yenileyen, kaliteli ve hızlı hizmetin yanında uygun fiyat politikasından vazgeçmeyen, hizmetlerinde ileri teknolojileri kullanmayı ilke edinen, müşteri odaklı hizmet anlayışını benimseyen bir kurum halini almıştır. Haberleşme, ulaştırma, finans alanlarında yaşanan sektörel değişimler ile sürekli yükselen müşteri beklentileri, bu sektörlerde faaliyet gösteren kurum / kuruluşların çok daha hızlı karar alarak bu kararlarım uygulanabilir projelere ve hizmetlerine yansıtmaları gerekliliğini ortaya çıkartmaktadır.
 Özellikle bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, e-posta ve GSM gibi alternatif haberleşme kanalları, internetle birlikte hayatımıza giren e-ticaret uygulamaları; posta idarelerini ve sektör firmalarını bu değişime ayak uydurmak zorunda bırakmıştır. Posta idareleri, hem ortaya çıkan çeşitli fırsatlardan istifade etmek, hem de olası riskleri ortadan kaldırmak, hem de operasyon el verimliliği artırmak amacıyla, geleneksel politikalarında ve işleyişlerinde değişikliklere ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması amacıyla çeşitli ülkelerde yeni strateji ve iş modellerinin ortaya konulduğu değişim/dönüşüm projeleri hayata geçirilmiştir. Bizler de PTT olarak bu dönüşüm çalışmaları kapsamında, ürün çeşitliliğimizi, gelir kaynaklarımızı ve kalite koşullarımızı sürekli artırmaya yönelik projeleri hayata geçirmek, günün rekabet koşullarına ve gelişen teknolojiye ayak uydurarak müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde hizmet vermek için büyük bir çaba içerisindeyiz. 2004 yılında sunulmaya başlanan PTT Bank projesi ile yakalanan ve sürekli yükselen ivmenin kuruluşumuza sağladığı kazançları pekiştirerek bu kazançları daha da artırmak amacıyla 2008 yılında PTT Kargo hizmeti hayata geçirilmiştir. PTT Kargo ile yeni bir teşkilat yapısı, yeni hizmet anlayışı ve bu hizmete özgü istihdam edilmiş dinamik personel gücü oluşturulmuş, müşterilerimizin beklentilerini en üst seviyede karşılamak suretiyle, kamu yararı ve karlılık hedeflerinin yüksek seviyelere çıkarılması amaçlanmıştır.
PTT olarak iç ve dış müşteri memnuniyetinin sürekliliği, verimlilik ve karlılık hedeflerini yakalamaya yönelik çalışmalar ile birlikte, toplumsal hayatın vazgeçilmez bir öğesi olan sosyal sorumluluk projelerinin de altına imza atılmıştır. Faaliyetlerimizin etkin bir şekilde sunulmasına yönelik teknolojik altyapı çalışmalarımızın yanında, müşterilerimizin mutluluk ve huzur içerisinde hizmet aldığı, personelimizin keyifle çalıştığı alanlar oluşturmak amacıyla, işyerlerimizin kurumsal konsepte uygun bir şekilde yenilenmesi çalışmalarımız hızla sürdürülmüştür. Tüm bu çalışmalar hem marka tanınırlığımızı artırmış hem de iktisadi anlamda PTT' ye büyük faydalar sağlamıştır. PTT ailesinin her ferdinin, geçmişte olduğu gibi gelecek yıllarda da aynı şevk ve heyecanla görevini yerine getirme gayret içinde olacağı yaşanan bu gelişim ve değişim hamlelerini her zaman daha ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır.” diye konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi