27-31 Aralık tarihleri arasında kargo, kurye ve kayıtlı küçük paket gönderilerine yüzde 10 indirim yapılacağını ifade eden Afşin, 9 farklı yeni yıl tebrik kartının da PTT merkez ve şubelerinden 50 kuruşluk posta gönderme ücreti karşılığında ücretsiz alınabileceğini kaydetti. PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş, kurum olarak verdikleri üç ayrı hizmet hakkında açıklamalarda bulundu.
 PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş  Kampanyalardan biri olan "Kart Bizden Göndermesi Sizden" sloganıyla hayata geçen tebrik kartları hakkında, "Tebrik kartları müşterilerimize ücretsiz olarak verilmekte olup, müşterilerimizden sadece gönderme ücreti alınacaktır. Ayrıca tüm özel günlerde olduğu gibi Yılbaşı öncesi 27-31 Aralık 2012 tarihleri arasında postaya verilen kargo, kurye, küçük paket gönderilerine yüzde 10 Yılbaşı indirimi uygulanacaktır" dedi. Kurumları ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, yurt genelinde piyango biletlerinin satışını gerçekleştirdiklerini kaydeden PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş , biletlerin tam 40, yarım 20, çeyrek ise 10 TL olduğunu belirtti. HGS'yi alın, yolda kalmayın Yıl başından itibaren otoban ve köprülerde KGS'nin yerini alacak Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) ait HGS kart ve etiketlerinin tüm PTT işyerlerinden temin edilebileceğini belirten PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş  , vatandaşlara HGS almaya davet etti.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın otoyol ve köprü gişelerindeki akışı hızlandırmak için uygulamaya başladığı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) yeni yılda KGS'nin yerini alacak. 1 Ocak'tan itibaren KGS kartlarıyla köprü ve otoyollardan geçiş yapamayacak vatandaşlara seslenen PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş   HGS temininin PTT şubelerinden yapılabileceğini hatırlattı.
 Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT arasında imzalana protokol ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kurulması ve işletilmesi yetkisinin PTT'ye verildiğini ifade eden PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş   , "Otoyollarda kuyrukların önlenmesi, vatandaşlarımızın hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesi için HGS sistemi çok önemli. Yeni yılla birlikte KGS tamamen kalkacak ve yerini HGS alacak. 
 Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için PTT şubelerinden sistemi bir an önce almalılar" dedi. PTT Erzincan  Başmüdürü Metin Ağdaş  , Araç üzerinde bulunan etiketlerin otoyol şeritlerinde okuyucu anten tarafından okunarak giriş ve çıkış verilerinin oluşturulmasına dayanan toplam 10 milyon TL'ye mal olacak HGS sistemi için vatandaşlar sistemin kartını 15 TL, sistemin etiketini ise 5 TL karşılığında PTT şubelerinden satın alabilecek. 
Editör: Doğu Gazetesi