Kitabın Tercumanı Güner Akmolla’nın da hazır bulunduğu tanıtım toplantısında yaklaşık kırk kişilik gazeteci ve yazar grubu bulundu.
            Tanıtım toplantısından önce Amyra Sarati ve Maya Acmola birir şiir okudular. Tatarca ve Türkçe okunan şiirlerin ardından Necip Hacı Fazıl ve Şaip Veli Abdullah’ın şiirlerini seslendirdiler.
            Sanatcı Melya Yusuf Hanım tarafından Romence Tatarca ve Türkçe şarkılar seslendirildi.
Şarkıların ardından Reuf Dinisleam kendi şiirlerini okudu.
            Programın ilerleyen bölümlerinde Sislerin Ardında adlı kitabının tercümanı Güner Akmolla Tercüme ettiği kitap hakkında açıklamalarda bulundu.
            Bir sure Önce Erzincan’ı da ziyaret eden Güner Akmolla   Erzincan hakkında da bilgiler Verdi. Bilgilendirmenin ardından bazı davetlilerin Erzincan’a gelmek istedikleri ifade edildi.
            Daha once kitabı edinerek okuyan Köstence Belediyesi Kültür işleri Reisi Mihaela Burlaku “Kitabı çok beğendim. Kitabı okumaya başladıktan sonra elimden düşürmedim. Bu kitap yüzünden diğer işlerimi aksatmak zorunda kaldım.” Dedi.
ROMANYA GAZETELERİ GENİŞ YER VERDİ
            Basın toplantısının ardından Romanyada yayınlanan yerel ve ulusal gazetelerden pek çoğu kitabın tanıtımı konusunda kültür ve sanat sayfalarında geniş yer verdikleri bildiriliyor.
            İKİNCİ TOPLANTI PİTEŞT”te
            Öte yandan kitabın ikinci tanıtım toplantısı Romanya’nın Piteşt kentinde yapılacak. Toplantı yarın “Memorya Pert 2012 Uluslararası sempozyumu”nda lyapılacak.
            Sempozyuma Konuşmacı olarak Maryus Keleru katılacak. Sempozyuma Romen ve yabancı ülkelerin resmi temsilcileri katılacak.
Editör: Doğu Gazetesi