Düzenlenen yemeğe Erzincan Vali Vekili Mehmet Kurt, Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzincan İl Müftüsü Galip Akın, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Gazilerin önemine değinen bir açılış konuşması yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan; “Amacımız kesinlikle geçmişte yaşanan acılarınızı tazelemek değildir. Bu güzel vatanı bizlere vatan yapan siz değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için bir yemekte de olsa yaptıkları hizmeti konuşmak istedik. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumda ki bütün olaylarda olduğu gibi şehit ve gazilerimiz için bir takım yasal düzenlemelerle özlük haklarının korunması noktasında yeni düzenlemeler getirilmektedir. Önümüzde ki günlerde Bakanlığımız sizler için daha iyi iyileştirmeler yapacaktır” dedi.
Daha sonra konuşan Erzincan Vali Vekili Mehmet Kurt yaptığı açıklamasında ;“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde şehit aileleri ve gazilerimiz için düzenlediği yemek programında bir aradayız. Sizler hakikaten bizler için çok değerlisiniz. Başımızın tacısınız. Bizler size hizmet sunarken elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Bundan sonra aynı şekilde hizmet sunmaya gayret edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sadece Bizler değil hükümetimiz devletimiz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin daha rahat bir hayat sürmesi maddi ve manevi desteklenmesi adına her türlü yol iyileştirme kanun çıkararak hayatınıza güzellikler katacağız. 
Bundan sonrada koymaya devam edecekler. Sizler için ne yaparsak yapalım şehitlerimiz ve gazilerimize vefa borcumuzu ödemiş sayılmayacağız. Bir insanın vatanı ve bayrağı uğruna ortaya koyabileceği en büyük şey hayatıdır. Kapılarımız her zaman başta Valilik olmak üzere tüm kuruluşlarımızla size açıktır. Gelip gidemediğiniz zaman bir telefon mesafesi kadar sizlere uzağız. Her zaman gecenin bir vaktinde de araya bilirsiniz. Biz sizlerin sorunlarını çözebilmek için her zaman gayret edeceğiz“dedi.   
Editör: Doğu Gazetesi