Aynı akşam Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şehri Can'da Ramazan Akşamları’nın dünkü konuğu Ezgi ve ilahi yorumuyla bir döneme damgasını vuran Eşref Ziya Terzi idi.
 
Ramazan çadırında Erzincanlılara unutulmaz bir akşam geçirten Eşref Ziya Terzi, söylediği birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle sevenlerini büyüledi. Dün akşam Ramazan Çadırında düzenlenen konsere katılım bir hayli fazla idi. Konser arasında bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır kendisinin de fakülte yıllarında büyük bir Eşref Ziya hayranı olduğunu ifade etti. Çakır, “Her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediğimiz Şehr-i Can’da Ramazan akşamları çerçevesinde büyük üstad Eşref Ziya Terzi’yi misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir döneme damgasını vurmuş üstadımızın aramızda olması bizlerin kulaklarımızın pasını silmesi güzel bir duygu.
 
Konuşmasında Erzincanlıların kadir gecelerini de kutlayan Çakır, ülke genelinde son günlerde sıkca gelen şehit haberlerine dikkat çekerek, “Terör örgütünün ve terör yandaşlarının ramazan demeden, kutsal gün kutsal ay demeden yaptıkları eylemler ve katliamlar onların gerçek yüzlerinin bir göstergesidir.” dedi. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Ülkemiz ve insanımız bu seviyelere kolay gelmedi. Mücadele ede ede hakkını vere vere bu seviyelere ulaştı. Türkiye bugün sadece kendisinden sorumlu bir ülke değil, dünyanın bir çok ülkesinde zulüm, açlık ve sefaletin pençesinde bulunan Müslümanlardan sorumlu bir bir ülkedir. Buralarda bulunan din kardeşlerimize daha iyi yardım edebilmemiz için bu mübarek ay ve günlerde daha iyi kenetlenmeliyiz. “dedi. Ardından gece Eşref Ziya Terzi’nin bir birinden güzel söylediği ezgi ve ilahilerle buldu. Eşref Ziya Terzi ve arkadaşları konser sonrası ramazan çadırını yanında bulanan Kızılay Kan verme çadırına giderek kan bağışında bulundu. Burada bir açıklama yapan Terzi, herkesin bir vatandaşlık görevi bilinciyle kan vermeye davet etti. Terzi, kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağını bilinmez. Bu yüzden herkesin Kızılayımızın başlattığı kampanya ya destek olması gerekiyor dedi.
Editör: Doğu Gazetesi