Sempozyumda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu projelerin tüm belde, ilçe ve illerimize örnek teşkil etmesini gönülden temenni ediyorum.” dedi. AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaşanabilir Şehirler ve Estetik’ konulu yarışmada dereceye giren belediyelere Ankara Rixos Otel’de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Türkiye genelinde 286 projenin katıldığı yarışmada Erzincan’ın Üzümlü Belediyesi ilçeler kategorisinde “Taşlar Yerine Oturuyor Projesi” ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
“286 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ”
81 ilden yoğun katılımın gerçekleştiği Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları, İl Başkanları, Yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan yardımcıları katıldı. Program da açılış konuşmalarının ardından dereceye giren proje sahibi belediye başkanlarına ödülleri verildi. İlçeler kategorisinde 286 proje arasında Üzümlü Belediyesi “Taşlar Yerine Oturuyor Projesi” ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, ödülü eski bakanlardan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in elinden aldı. Akşit projeden dolayı Başkan Sertadım’ı tebrik etti.
“BAŞBAKAN ERDOĞAN PROJE SAHİPLERİNİ KUTLADI”
Ödül töreninin ardından proje sahiplerini tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada “Dereceye giren tüm projeler gerçekten de şehirlerimiz adına, şehirciliğimiz adına umut verici, heyecan verici projeler. Bu projelerin tüm belde, ilçe ve illerimize örnek teşkil etmesini gönülden temenni ediyorum.” Dedi. Ödül töreni sonrasında dereceye giren projelerin maket ve fotoğraflarının sergilendiği salona geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üzümlü Belediyesi’nin projesini de inceleyerek Başkan Sertadım’dan bilgi alarak tebrik etti. Programda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Hüseyin Tanrıverdi’de Başkan Sertadım’ı tebrik ederek proje hakkında detaylı bilgiler aldılar.
SERTADIM; “YENİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”
Başkan Sertadım sempozyum ile ilgili yaptığı açıklamada “AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen sempozyum bizlere şehircilik ve kentsel dönüşüm konusunda çok yararlı oldu. Genel merkezimiz tarafından yapılan yarışmada Başbakanımız tarafından incelenen Taşlar Yerine Oturuyor Projemiz, ilçeler kategorisinde elemelerden geçerek Jüri Özel ödülüne layık görüldü. Bu ilçemiz ve şehrimiz için büyük bir onur. Başbakanımız tarafından incelenerek ödül alan projemiz, bizleri, çalışma arkadaşlarımızı ve fabrikamızda emeği geçen işçisinden yöneticine kadar tüm ekip arkadaşlarımızı mutlu etti. İnşallah bundan sonra geliştireceğimiz, daha özel, daha özgün projelerle çok daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Buna inancımız tam.” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi