Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın teşrifleriyle, Vali Selman Yenigün, Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın katılımıyla 08 Ağustos 2012 tarihinde yapılan İl Koordinasyon Toplantısında gündeme gelen; sulama kanalların bakım ve temizliğinin D.S.İ. tarafından yapıldığı ve sulama birliklerine devredilmesinin ardından birliklerin üyelerden düşük ücret alması ve üyelik aidatlarının tahsil edilememesinden dolayı, sulama tesislerinin bakım ve onarımına pay ayrılamadığı, bu nedenle eskiyen kanalların yenilenmediği olduğu ve dolan drenaj kanallarının yeteri kadar temizlenmediği gündeme gelmişti. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında sulama birliklerinin sorunlarının çözümüne yönelik yapılması planlanan toplantı Valiliğimiz toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Vali Selman Yenigün’ün Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, D.S.İ. 82’nci Şube Müdürü Abdurrahman Durmuş, TEDAŞ Aras Elekt. Dağ. Aş. İl Müd. Erdoğan Murat, Uluköy Belediye Başkanı Yaşar Kocatürk, D.S.İ. Şube Müdürleri, ilimizde faaliyet yürüten sulama birliklerinin başkanları ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Selman Yenigün, Sulama birliklerinin D.S.İ. tarafından yapılması taahhüt edilen drenaj kanalları doluluk tespiti çalışmaları ile kanal hizmetleri ve büyük onarım çalışmalarının eşfinansman desteği konularak plan dahilinde yaptırılması hususlarının birliklerce mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda vali, sulanabilir arazilerde ürün çeşitliliğine gidilmesi ve birim alan başına düşen verimin artırılması amacıyla alternatif ürün belirlenmesi konularında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelince eğitim çalışmalarının planlanması ve birlik başkanlarının katılımıyla yerelde sorunun çözümü konusunda Vali Yardımcısı başkanlığında toplantıların devam ettirilmesi talimatını vermiştir.
Editör: Doğu Gazetesi