Erzincan’ın , Tokat’ın Aydın’ın  son olarak  Denizli’nin çok sevdiği ve “halkın valisi” olarak gönüllere taht kuran Vali Recep Yazıcıoğlu’nun bugün 8. ölüm yıldönümü. Halkın valisi olarak anılan Recep Yazıcıoğlu, Denizli Valiliği görevindeyken 2 Eylül 2003'de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçiren Vali Recep Yazıcıoğlu, Ankara İbni Sina Hastanesi'nde verdiği 6 günlük yaşam savaşına yenik düşerek 8 Eylül 2003'te hayatını kaybetmişti. Meslek yaşantısının zirvesinde hayata gözlerine kapayan Yazıcıoğlu, tüm Türkiye'yi ölümü ile yasa boğarken, arkasından binlerce kişi gözyaşı dökmüştü.
 36 yaşında iken Türkiye'nin en genç Valisi olarak sisteme karşı eleştirileri ve akılcı çıkışları ile destek gören Vali Yazıcıoğlu, "Tokat Modeli" olarak adlandırdığı çalışması ile devletin sınırlı kaynaklarına yerel kaynakları katarak "torba bütçe" ile başta eğitim ve sağlık olmak üzere önemli projeleri hayata geçirmeyi başardı. Tokat ve köylerinde 4 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla derslik inşa eden Yazıcıoğlu, "Yılın Bürokratı" unvanına layık görüldü. Aydın ve Erzincan Valiliği görevleri sonrasında merkeze alınan merhum Vali Yazıcoğlu, "Bu Sistem Değişmeli" ve "Sil Baştan" adlı kitaplarıyla ve sisteme karşı eleştirileri ile Türkiye'nin en renkli valisi oldu.
 Son görev yeri olan Denizli Valisi iken 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçiren Yazıcıoğlu, kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra hayatını kaybetti.
 Ve bugün hala adı saygıyla anılan Recep Yazıcıoğlu Türkiye’nin çoğu kentlerinde olduğu gibi Denizli’de de adı çeşitli yerlere verilerek yaşatılıyor. Bu yerler:  Denizli' nin Acıpayam İlçesi' ne bağlı Eskiköy' de vatandaşlar tarafından yaptırılarak iki köyü birbirine bağlayan köprü ile İncilipınar mevkisinde yapılan büyük parka Vali Recep Yazıcıoğlu'nun adı verildi.
 Vali Yazıcıoğlu'nun öz geçmişi şu şekilde: "2 Haziran 1948'de Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971 - 1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur,Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1971 - 1984 yılları arasında, sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği'ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999'da da Merkez Valiliği'ne getirildi. Yazıcıoğlu, evli, üç çocuk babası idi." 
Editör: Doğu Gazetesi