Erzincan Belediyesi tarafından şehir genelinde yürütülen ve kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Taksim Mahallesi'nde ki konutların tamamlanmasının ardından. Bir mahallenin daha ıslah çalışması tamamlanmış olacak. Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Taksim Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm'ünde elde edilen tecrübe sonrasında karar verilen bir proje olduğunu ve projenin önüşümünün bir yıl 4 ay gibi kısa sürede gerçekleştirildiğini söyledi.

Dönüşüm projesinin 2 etaba bölünmek suretiyle yapıldığını hatırlatan Çakır, Birinci etabın geçtiğimiz yıl ihalesinin yapılarak çalışmalara başlandığını ve binaların hızla yükseldiğini belirtti. Çakır: "Bu proje 560 konutu, beraberinde 16 derslik bir ilköğretim okulunu, bir camiyi ve halk kütüphanesini içeriyor. Birinci etabın bitirilme ve teslim tarihi 2012 yılının sonudur. İkinci etabında aynı hızla tamamlanması suretiyle 2013 yılının ortalarında TOKİ tarafından hak sahiplerine talep örgütlenmesi ile karşımıza çıkan vatandaşlarımıza sunulacaktır." dedi.

KONUTLAR TAMAMLANDIKTAN SONRA SATIŞA SUNULACAK

Konutların satışının inşaatların tamamlanması ile birlikte 2013 yılında satışa sunulacağını ifade eden Çakır, "Buradaki mevcut olan konutlar içerisinde yaklaşık olarak 172 konut, buradan oturanlar tarafından tercih edilerek, işaretlenmek suretiyle burada oturma yönündeki tercihle doldurulmuş oldu. Geriye kalan 388 konut ise Erzincan halkının alım ve kullanımı ve satın alması ile ilgili müracaatlarına sunulacak. Talep durumuna göre bir arz gerçekleştirilecek. Bu işlem konutlar bittikten sonra oluşacak. Bu sebeple 2013'ün ortalarında bu tür arz ve talep duyuruları yapılmak suretiyle talepler toplanacaktır. Eğer talepler mevcut konuttan fazla ise kura çekmek suretiyle, ama talep mevcut konuttan az ise tercih yöntemi ile satışa sunulacaktır. 172 konut hak sahibi de bir değerlendirmeye ve kuraya tabi tutulacaklardır." açıklamasında bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi