Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Kınalı Kuzular isimli oyunu ile sahne aldı. Önceki gün Erzincan'da bazı sivil toplum örgütlerinin Tiyatrocu Yenilmez'in bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle tepki göstermesinin ardından polis salon çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis bariyerleri ile trafiğe kapatılan tiyatro salonuna vatandaşlar üzerleri ve çantaları arandıktan sonra alındı. 

Herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması için 400 kişi kapasiteli salonda çok sayıda polis görev yaptı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman'ında katıldığı tiyatro öncesi belediye mehter takımı kısa bir gösteri yaptı. Ardından sahneye çıkan tiyatrocu Ahmet Yenilmez, oyundan önce bir konuşma yaparak, bir televizyon programındaki söylemleri nedeniyle ülkücülerden haklarını helal etmelerini istedi. Yenilmez, ülkücü camiaya seslenerek, "Vatanın ha ekmeğini yemişim, ha uğrunda kurşun diyerek, vatanımızın bütünlüğü, insanımızın birlik ve beraberliği, bayrağımızın tekliği, Ezan Muhammediyenin susmaması için ömürlerini adayan gönüldaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ahmet Yenilmez, dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülküdaşı için verebileceği bir şey varda, eğer esirgerse o Ahmet Yenilmez'e haram olsun, zıkkım olsun. Eğer Ahmet Yenilmez samimi duygularını ifade ederken, haklılığını ve haksızlığını aramadan, bir gönlün kırılmasına sebep olduysa, buradan sesleniyorum, tüm ülkücülerden ve ülküdaşlarımdan helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler. Onların ak alınlarından, nasırlaşmış tertemiz ellerinden ve ayaklarından öper bu Ahmet Yenilmez. Haklarını helal etsinler" diye konuştu. 

Tiyatrocu Yenilmez, daha sonra Kınalı Kuzular isimli tek kişilik oyununu sergiledi. Yaklaşık bir saat süren oyunun ardından Yenilmez'e post üzerine işlenmiş Türk bayrağı hediye eden Başkan Çakır, "Tespitlerini, saptamalarını bir televizyon programında paylaştıktan sonra bir camianın kendisinin söylediklerini değil, algıladıklarıyla orantılı olarak, o algılamadan oluşan, alınganlığı düzeltmek adına göstermiş olduğu erdemlikten dolayı kendisini canı gönülden tebrik ediyor ve bu davranışın hepimize örnek olmasını da yürekten arzu ediyorum" dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi