Üzümlü MYO'da 2010 yılında başlatılan kampanya kapsamında bugüne dek toplanan 100 bin plastik kapak, boş bir sınıfta öğrenciler tarafından paketlenerek, kargoyla Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne gönderildi. 

Öğretim görevlisi Fatma Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık iki yılda Üzümlü Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere Erzincan Üniversitesi'nde ve kentte topladığımız 100 bin mavi kapağı, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne yolluyoruz. Onlar, Türkiye genelindeki herhangi bir engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye gönderecekler" diye konuştu. 

Kampanyaya öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, 

"Öğrencilerimiz hafta sonları mesire alanlarına dahi gidip orada buldukları kapakları topladılar. Öğretim görevlisi arkadaşlarımız bize yardımcı oldu. Ayrıca Erzincan Üniversitesi kantininde ve yurtlarında yapılan kutularla bu projeye destek olundu" diye konuştu. 

Üniversite öğrencileri ise böyle yararlı bir projede bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrenciler, kampanyaya destek veren öğrencilere, öğretim üyelerine, esnaflara ve tüm vatandaşlara teşekkür etti. 
 
Editör: Doğu Gazetesi