Üzümlü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ramazan öncesi artan denetimler Ramazan içinde de aralıksız olarak devam ediyor. Yapılan denetimler ile vatandaşlar daha sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun üretilmiş gıdalar tüketmeleri amaçlanıyor.

             Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım’ın talimatıyla ekmek fırınları, marketler, pastaneler, kasaplar, çay ocakları gibi gıda satışı ve tüketimi yapılan iş yerlerinde denetimler uygulanıyor. Denetimlerde vatandaşların tüketimine sunulan gıdaların gıda mevzuatlarına uygun ve insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığı hususları kontrol edilirken tespit edilen eksiklikler ise işyerlerine zabıta ekipleri tarafından bildirilip uyarılıyor.
             Zabıta Müdürü Hüseyin Tatoğlu, Ramazan öncesi artırdıkları gıda denetimlerini hız kaybetmeden devam ettirdiklerini belirterek “Rutin gıda denetimlerimizi Ramazan ayı münasebetiyle artırdık. Sadece Ramazan öncesi değil, Ramazan ayı boyunca bu denetimlerimiz yoğun şekilde devam edecek. İlçe esnafımız sağlık konusunda çok hassaslar. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Denetimlerde karşılaştığımız aksaklıkları işletme sahiplerine bildirip uyarırken, uymayanlar hakkında ise yasal işlem yapıyoruz.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi