Üzümlü Hükümet Konağı önünde düzenlenen ilk törende İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Selçuk Öztürk tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
          Ardından Jandarma Kıdemli Başçavuş Uğur Kantarcı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Kantarcı yaptığı konuşmada “Tarihimizdeki her savaşın, her muhaberenin bizim için ayrı bir önemi ve manevi değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görüleceği üzere Çanakkale savaşlarının önemi bizim için farklıdır. Çanakkale savaşları maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale zafer Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekte kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısının değişiminde büyük etki etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında askerleri ile verdiği üstün mücadele ve 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş oldukları kahramanlık dünyada çok az bir milletin gösterebileceği kahramanlıktır. Üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, vatan yapmak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyoruz.” dedi.
          Buradaki törenin ardından Üzümlü Kız Teknik ve Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdürü İhsan Şimşek yaptı. Anma programı okul öğrencileri tarafından sahnelenen “HARMAN YERİ 1915” isimli tiyatro oyunun gösterilmesi ile son buldu.
          Programa İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Selçuk Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Karartı, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Başkan Sertadım'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Açıklaması
Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım mesajında Çanakkale Savaşı'nın birlik beraberliğin; milli şuurun; tek yürek olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini gösterdiğini söyledi.
          18 Mart 1915'te kazanılan zaferin, Türk Milletinin ve Türk Askerinin direniş gücünü arttırdığını ifade eden Başkan Sertadım, "Türk askeri elindeki kısıtlı olanaklara rağmen, dünyanın büyük güçlerini Çanakkale'de bozguna uğratmıştır. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Çanakkale'de ortaya konulan mücadele ve kazanılan zafer eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dünya'da eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, Çanakkale Zaferimizin 98. yılını kutluyorum." şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi