Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Karakoç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Selçuk Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan, daire amirleri ve davetliler katıldı. Tören İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan tarafından Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
         Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Amiri Mustafa Zorpuzan, “Polis Teşkilatı devletimizin bekası, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın can, mal ve namusunu korumak gibi önemli ve hassas bir görevi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, anayasa demokratik hukuk kuralları doğrultusunda özverili ve cansiperane bir anlayış ile sürdürme çabası içerisindedir. Bu anlayış içinde, daha nice kuruluş yıllarını gururla, şanla, şerefle kutlayacak, her geçen yıl daha da güçlenecek ve milletiyle bütünleşecek olan teşkilatımızın 168. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
         Konuşmanın ardından polis konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere protokol tarafında ödülleri verildi. Buradaki törenin ardından Üzümlü Polis Merkezi Amirliği’ne geçirilerek MOBESE merkezinin açılışı yapıldı. Kutlamalar düzenlenen kokteyl ile son buldu.     
Editör: Doğu Gazetesi