Üzümlü Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Urfa Sıra Gecesi programı düzenlendi. Üzümlü Belediyesi tarafından çarşı merkezinde açık havada düzenlenen program teravih namazının ardından başladı. Programa Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Sertadım, resmi kurum amirleri ve yaşlısından gencine birçok vatandaş katıldı. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren Urfa Sıra Gecesi ekibine kalabalık vatandaşlar da eşlik etti. Kimi zaman birlikte türküler söylenirken kimi zamanda vatandaşlar alkışlarıyla programda doyasıya eğlendiler.

             Geceye söylediği türküler ile Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım ayrı bir renk kattı. Sıra geceleri ekibinin sevilen sanatçısı İmam Ergin, söylediği türkülerde Başkan Sertadım ile düet yaptıktan sonra mikrofonu Başkan Sertadım’a verdi. Başkan Sertadım, Erzincan’ın sevilen iki türküsünü konuklara söyleyerek büyük alkış aldı.
              Belediye Başkanı Sertadım programda yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek, “Üzümlü’müzde mübarek ramazan ayı birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geçiyor. Ramazan ayına yakışır kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz ile vatandaşlarımıza güzel vakitler geçirmeye çalışıyoruz. Son 3 yıldır yaptığımız Urfa sıra gecesini bu yılda düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Erzincan türküleriyle, Urfa türküleriyle binlerce yıldır kaynaşmış olan bu ülkenin evlatlarını, Urfa türkülerini buralarda söylenmesini istenmeyen Erzincan türkülerinin, Sivas türkülerinin bir başka yörede söylenmesini istemeyen hainlere inat biz Urfa türkülerini söyleyeceğiz. Urfa, Erzincan türkülerini söyleyecek kardeşliğimiz binlerce yıl daha da artarak devam edecek. Bu güzel fotoğraf bunun en büyük delilidir. Biz kardeşlerimizi, ağabeylerimizi ilçemizde ağırlamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyduk.” dedi.
             Program söylenen türküler ve oynanan oyunların ardından sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi