Örnek Olacak Uygulama Erzincan’da
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen bir trafik kazasında nişanlı bir çiftin emniyet kemerleri yerine, kemerlerin sinyal vermemesi için taktıkları klips yüzünden hayatlarını kaybetmelerine dikkat çekerek, böyle bir uygulamayı başlattıklarını belirtti.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan Valisi Abdrrahman Akdemir: “Ülkemizde son yıllarda trafik kazalarında ki can kayıplarını ve ciddi yaralanmaları engellemek amacıyla, emniyet kemeri uygulamasında farkındalık oluşturmak için önemli çalışmalar yürütülüyor. Ülke genelinde yapılan bu çalışmalar, Erzincan’da da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bundan yaklaşık 2 hafta önce sizlerinde şahit olduğu bir kazada iki gencimizi kaybettik ve orada iki gencimizin emniyet kemeri yerine, emniyet kilidini bir aparat ile emniyet kemeri görevini gören aparat takarak bu kazada hayatlarını kaybettiler. Dolayısıyla burada bir eksiklik olduğunu, Erzincan Valiliği olarak fark ettik. Bundan sonra emniyet kemeri kilit yerine takılan aksesuarlar, sahte emniyet kemerleri halk arasında denilen bu aparatların ve aksesuarların takılmasını, kullanılmasını, satışını il genelinde Valilik olarak bir yasaklama kararı aldık. Bunu yapmaktaki maksadımız ise sürücülerimizi cezalandırmak değil, öncelikle emniyet kemeri kullanımını olumsuz yönde etkileyen bu duruma son vermek ve bundan sonra trafik kazalarında yaşanacak can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçilmek.
 Bu nedenle trafik polisi arkadaşlarımı il genelinde emniyet kemeri aparatı satan iş yerlerine, servislere ve sürücülere bir bilgilendirme yapılacak. Arkasından yaklaşık bir ay bir süre ile bu aparatların kullanımının, il genelinde yasaklandığına dair bilgilendirmeler yapılacak. Eğer bu yasaklara uymayanlar olursa Valilik tarafından verilen bir emirlere aykırı gelmek nedeniyle 182 TL oranında bir ceza uygulaması yapılacak. Temennimiz inşallah bu uygulama neticesinde, hem sürücülerin, hem de yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumlu yönde etkilemek hem de bundan sonra trafik kazalarında yaşanacak can kayıplarının önüne geçilmiş olacaktır. Bu vesile ile Erzincan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı bu konuda hem uyarmak, hem de bilgilendirmek amacıyla uyarılarda bulunuyoruz ve kazasız, belasız nice günler diliyoruz” dedi.
Emniyetten Klips Satışı Yapılan İş Yerlerine Uyarı
Vali Akdemir’in açıklamasından sonra Erzincan Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Şube Müdürü Murat Erdoğan, Erzincan’da satışı yapılan bazı işyerlerine giderek, bu tür aksesuarların satışının yasaklandığını ve aksi takdirde 182 TL para cezası yazılacağını belirtti.
Satıcılar ise uygulamanın doğru olduğunu ve kesinlikle bu aksesuarların satışını yapmayacaklarını belirterek, Erzincan Emniyetine teşekkür ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi